Restricțiile creează o societate paralelă. Reguli aberante, ocolite în căutarea libertății

Restricțiile creează o societate paralelă. Reguli aberante, ocolite în căutarea libertății

Am intrat în era prohibiției și politica autoritară pe care o suportăm creează o societate paralelă.

Având în vedere evoluția epidemiei din Belgia și în special la Bruxelles, guvernul belgian a decis să ia noi măsuri restrictive pentru a combate răspândirea virusului.

Prin urmare, comitetul de consultare a dezvoltat măsuri mai stricte și chiar a numit un „comisar Covid-19”, Pedro Facon, care va fi responsabil pentru coordonarea politicii de sănătate a autorităților federale.

Pe scurt, noile măsuri (care nu sunt nici simple nici logice), în vigoare pe o perioadă de o lună, se referă în principal la micșorarea bulelor sociale, reducerea numărului de persoane autorizate în timpul adunărilor și obligația de a închide cafenelele la ora 23:00.

Astfel, belgienii sunt acum obligați să își reducă interacțiunile sociale la maximum 3 contacte apropiate pe lună.

Întâlnirile neorganizate din exterior sunt permise pentru maximum 4 persoane, cu excepția celor care locuiesc sub același acoperiș.

Adunări private, dar cu reguli

În ceea ce privește adunările private, sunt permise maximum 4 persoane, respectând distanțele de siguranță sau purtând o mască dacă acest lucru nu este posibil.

Yves Van Laethem, purtător de cuvânt interfederal pentru lupta împotriva coronavirusului, a decis să explice cetățenilor belgieni cum să primească oaspeții în formă corespunzătoare pentru aceste vremuri, pentru că, nu-i așa, „trăim o criză de sănătate dar asta nu însemnă că trebuie să trăim ca niste călugări! Există moduri de a face lucruri în timp ce așteptăm vaccinul”. Liniștitor! 🙂

S-a ajuns la un nivel cu totul nou, aberant… Prin urmare, belgienii sunt invitați să primească acasă maximum trei persoane, cu reguli ca și cum ar fi la un restaurant.

Atunci când sosesc oaspeții, le deschizi ușa de la distanță, purtând masca. Desigur, și ei poartă măștile. Gelul hidroalcoolic nu lipsește de la masă. Dacă așezi masa, porți masca. Dacă vreunul dintre oaspeți mearge la baie, își pune masca. Musafirii nu ating obiectele de uz casnic.

Un alt sfat foarte luminat al domnului Van Laethem: evitați să cântați și să strigați.

Mai presus de toate, vorbește în soapta: este mai sigur. Pentru că, așa cum spune domnul Van Laethem „este foarte important să menții o viață socială, dar acest lucru trebuie făcut cu grijă și respect”.

Baruri și restaurante în Belgia

Ora de închidere a cafenelelor este 23:00. Pentru că la ora 1 te distrezi prea mult și, dacă te distrezi, răspândești virusul.

Acestea sunt „măsuri de bază la nivel național” pentru Belgia. Dacă situația se înrăutățește în anumite provincii sau regiuni, guvernatorul trebuie să propună restricții suplimentare și acesta este în special cazul capitalei belgiene.

În Belgia, ca și în alte locuri, « combinațiile » înfloresc

Era inevitabil ca, în fața restricțiilor din ce în ce mai mari, schemele de ocolire a regulilor să de înmulțească. Multe baruri laudă acum meritele mâncărurilor lor. Mulți petrecăreți din Bruxelles merg în barurile situate la doar câteva minute de Bruxelles.

Acesta este modul în care cetățenii, atât în ​​Belgia, cât și în alte țări europene, redescoperă economia paralelă și uneori chiar piața neagră pentru a trăi, a se distra, sau chiar pentru a supraviețui în unele cazuri, precum proprietarii de baruri sau restaurante.

Am intrat în era prohibiției și politica autoritară creează această societate paralelă, în care oamenii se simt obligati să ocolească regulile și să se îndepărteze de lumina autorităților publice pentru a se simți liberi.

Sursa: Contrepoints

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook