Insulele Canare au prea mulți turiști. Localnicii sunt nevoiți să locuiască în mașini

  • Insulele Canare „se prăbușesc social și ecologic” din cauza numărului mare de turiști.
  • Localnicii „trăiesc în mașinile lor sau chiar în peșteri” din cauza creșterii prețurilor la locuințe.
  • Insulele Canare generează recorduri turistice an de an, generând milioane de euro.
  • Aproape 34% din populația locală (800.000 de persoane) sunt expuse riscului de sărăcie.

O populară destinație de vacanță „se prăbușește din punct de vedere social și ecologic” din cauza numărului mare de turiști, spun locuitorii, scrie Sky News.

Localnicii din Insulele Canare „trăiesc în mașini sau chiar în peșteri” din cauza creșterii prețurilor la locuințe. Acum, ei se pregătesc să protesteze. Grupurile locale se mobilizează, iar protestele sunt planificate pentru 20 aprilie.

Un raport recent al grupului ecologist Ecologists in Action a avertizat asupra „turismului nesustenabil” în Insulele Canare. În ciuda noilor recorduri turistice stabilite an de an, care generează milioane de euro pentru industrie, aproape 34% din populația locală, aproape 800.000 de persoane, sunt expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială, se arată în raport.

Au existat, de asemenea, relatări potrivit cărora localnicii au montat panouri false cu „închis pentru supraaglomerare” în încercarea de a alunga turiștii.

Florin Ionescu, expert în turism, spune că turiștii merg în Insulele Canare deoarcere temperaturile sunt plăcute pe tot parcursul anului. Încă din timpul pandemiei, arhipelagul Canarelor au susținut închirierea de apartamente pe termen lung din partea turiștilor. De asemenea, acesta susține că acest trend nu este doar unul de moment. Insulele Canare au foarte multe de oferit turiștilor.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook