Vânătorii de postări pe Instagram au distrus mina Gaewern

Vânătorii de postări pe Instagram au distrus mina Gaewern
  • Un videoclip de pe YouTube cu mașini vechi aruncate în cariera din Gwynedd a avut peste șase milioane de vizualizări.
  • Zeci de fotografii ale „mormântului cu mașini” au apărut de atunci pe Instagram.
  • Cei care au făcut imaginile au lăsat în urmă gunoaie și graffiti.

Căutătorii de fotografii de pe rețelele sociale „ucid” locurile speciale, spune un speolog, după ce voluntarii au scos grămezi de gunoaie dintr-o mină din secolul al XIX-lea, scrie BBC.

Anthony Taylor a declarat că un videoclip de pe YouTube cu mașini vechi aruncate în cariera din Gwynedd a avut peste șase milioane de vizualizări, ceea ce a adus un aflux de vizitatori.

Zeci de fotografii ale „mormântului cu mașini” au apărut de atunci pe Instagram.

Însă cei care au făcut imaginile au lăsat în urmă gunoaie și graffiti.

„Sunt locuri frumoase și mulți oameni nu vor ca ele să fie distruse”, a declarat dl Anthony Taylor. „Instagram pare să fie ucigașul multor lucruri”, a spus el. „Oamenii apar, fac o fotografie și apoi lasă [o mizerie]”.

Povestea minei Gaewern

Mina de ardezie Gaewern se află pe un teren privat în apropiere de Corris Uchaf. Exploatarea minieră a început în 1820 și a continuat după o fuziune cu mina de ardezie Braichgoch, aflată în apropiere, până în anii 1970, având 200 de angajați în perioada de vârf.

După ce s-a închis, mașini și televizoare vechi au fost aruncate într-una dintre cele două camere principale ale minei, deasupra unui lac, creând scena neobișnuită a unei grămezi de fier vechi ruginite care este luminată de raze de soare în anumite momente ale zilei.

„Este un mediu bizar, probabil unul dintre cele mai ciudate locuri din lume”, își amintește el de la prima sa vizită din 2022. „Cât de des vezi sute de mașini în subteran cu lumini care vin asupra lor de la soare?”

Mina Gaewern a fost distrusă de vizitatori

Dar, pentru a ajunge acolo, a trebuit mai întâi să treacă printr-o intrare plină de saci de gunoi aruncați pe care vizitatorii îi foloseau pentru a încerca să-și țină picioarele uscate.

„De la aproximativ 9 metri înăuntru, începe pictura cu spray și este îngrozitoare”, a spus el. Graffiti-ul se înrăutățește în camera principală, spre mașini, a spus el, cu mai multe gunoaie pe podea, inclusiv batoane luminoase aruncate și fecale umane.

„Este pur și simplu dezgustător, foarte trist și descurajator. Motivul pentru care oamenii vor să viziteze un astfel de loc este pentru că l-au văzut pe internet și se gândesc: „Este un loc uimitor de văzut”, așa că de ce l-ai distruge?”

Anthony Taylor a spus că el și colegii săi speologi au tras cât de multe bărci de salvare au putut. De asemenea, au organizat o curățenie mai mare cu șase voluntari pe 22 martie. „Trebuia făcut ceva”, a spus el. Grupul său și un altul de pe canalul YouTube Hell on Earth au scos în total 30 de bărci aruncate.

El vrea să îi educe pe oameni cu privire la valoarea vechilor mine. Se teme că situri precum Gaewern ar putea fi închise într-o zi. „Dacă aceste lucruri continuă să se întâmple, vor fi pierdute pentru toată lumea pentru totdeauna.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook