Un voluntar care participa la testele vaccinului AstraZeneca a decedat

Un voluntar care participa la testele vaccinului AstraZeneca a decedat

Un voluntar care a participat la un studiu clinic al vaccinului Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford a murit, a raportat miercuri Agenția Națională de Supraveghere a Sănătății din Brazilia (ANVISA). Cu toate acestea, testul ar trebui să continue. Potrivit presei locale, voluntarul a primit un placebo, nu o doză din vaccinul experimental.

Organizația a susținut că a fost informată în acest sens pe 19 octombrie și nu este autorizată să ofere informații suplimentare despre pacient din diferite motive. Subiectul a fost implicat în dezvoltarea unui vaccin AstraZeneca-Oxford.

Cu toate acestea, moartea sa nu va opri testele vaccinului, a declarat Universitatea Oxford. Decizia a fost luată după o consultare cu autoritățile de reglementare braziliene, spune Oxford.

Potrivit ziarului local O Globo, care citează surse anonime, voluntarul a primit un placebo și nu o doză din vaccinul experimental.

În Statele Unite, testele au fost blocate mai mult de o lună după ce un voluntar s-a îmbolnăvit în Anglia, în septembrie. Testele au fost reluate recent în Brazilia, India, Regatul Unit și Africa de Sud.

Sursa: 7sur7

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook