Austria| Un elev de 9 ani a fost pus să susțină un test scris în aer liber, la -1°C, pentru că nu avea mască

Austria| Un elev de 9 ani a fost pus să susțină un test scris în aer liber, la -1°C, pentru că nu avea mască

Un austriac de 9 ani a fost nevoit să susțină o testare în aer liber, pentru că nu purta mască în clasă. Întâmplarea ilustrează „derivele” unei societăți polarizate în jurul gestionării crizei de sănătate, scrie Kleine Zeitung. Controversata întâmplare a avut la o școală din Voitsberg, Stiria, deși termometrul înregistra -1°C.

Imortalizată de un fotograf amator, scena a făcut înconjurul rețelelor de socializare, înainte de a ajunge pe prima pagină a ziarului regional. „Excesele pandemiei”, scrie presa cu litere mari, înainte de a adăuga în subtitlu: „Cum un copil de 9 ani s-a trezit blocat între două tabere ideologice care își dispută problema coronavirusului”.

Cazul a luat proporții semnificative după ce părinții elevului în cauză au amenințat că vor depune plângere. Copilul era testat negativ pentru Covid-19 și era în posesia unei scutiri medicale care îl absolvea de purtarea măștii. „Scutirea era încă în curs de verificare”, spun reprezentanții școlii, care menționează că elevul ar fi insistat să participe la examenul pentru care se pregatise și pe care nu l-a putut trece la distanță.

Cazul, descris drept „inedit” de ziarul regional, a stârnit reacții în toată Austria. Mai mulți politicieni austrieci, inclusiv deputatul de extremă dreapta Markus Leinfellner, s-au exprimat pe această temă. El anunță că va raporta incidentul, pe care îl consideră „scandalos”, Ministerului Educației din Austria.

Sursa: Courrier Internațional

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook