Colțescu, apărat în presa din Franța și pe rețelele sociale. „22 de idioți s-au adunat pentru a protesta împotriva rasismului”

Colțescu, apărat în presa din Franța și pe rețelele sociale. „22 de idioți s-au adunat pentru a protesta împotriva rasismului”

Eseistul si cronicarul Eric Zemmour a vorbit la emisiunea Face à l’Info, de la CNews, despre controversa care a apărut în timpul meciului întrerupt dintre PSG-Basaksehir, marțea trecută. Potrivit acestuia, controversa nu își are locul și cel de-al 4-lea arbitru al meciului nu a fost vinovat de rasism.

La trei zile după acuzațiile de rasism împotriva arbitrului Sebastian Colțescu, jurnalistul consideră că noțiunea de rasism este astăzi suprautilizată și folosită în mod abuziv.

De aproape 72 de ore, controversa nu s-a stins în urma întâlnirii din Liga Campionilor dintre PSG și clubul turc Basaksehir după acuzațiile de rasism aduse celui de-al patrulea arbitru al meciului, de origine română. Un caz care, pentru jurnalistul Éric Zemmour, este o manevră din partea anumitor canale mass-media care „aleg un eveniment cu o poveste aparent rasistă” pentru a o reda în felul lor.

Mai presus de toate, pentru el, termenul „rasism” este folosit în mod greșit astăzi. „Acest cuvânt, rasism, a devenit un cuvânt care nu mai înseamnă nimic. În mod normal, este o teorie care spune că o rasă este superioară alteia. Puțini oameni sunt cu adevărat rasiști. Există suprematiștii albi, negri și asiatici […] Sunt destul de minoritari. Așadar, rasismul a devenit o expresie oarecum tulbure, care nu mai înseamnă prea mult”, afirmă Éric Zemmour, citându-l pe Claude Lévi-Strauss, teoreticianul anti-rasism.

„A devenit o insultă supremă”

Potrivit lui Eric Zemmour, arbitrul român a pronunțat doar cuvântul „Black”, și anume „negru” în limba română, „așa cum ar fi spus „gras”, „înalt”, „alb” ”. Pentru el „nu este o insultă” și este „victima unei operațiuni care îl depășește”. Iar eseistul adaugă: „Înainte spuneam „artă neagră”, asta nu era o insultă. Acum a devenit insulta supremă. Negrul este o definiție, dacă a luat-o ca pe o insultă, asta e problema lui. Mi se spune „bătrân”, totuși este adevărat ”, spune Eric Zemmour.

În cele din urmă, jurnalistul s-a întors la Demba Ba, jucătorul Basaksehir care a condus revolta în timpul meciului.

„Demba Ba este un activist islamist, nu este inocentul anului”

„Meciul a fost suspendat la inițiativa celor două echipe, care au acuzat unul dintre arbitri că ar fi făcut remarci rasiste. Nu ar trebui să lăudăm inițiativa jucătorilor de a lupta, împreună, împotriva rasismului? ”, întreabă jurnalista Christiane Kelly, moderatoarea emisiunii.

Eric Zemmour reacționează direct: „Sună ca un slogan de protest sindicalist: Toți împreună, toți împreună”. Și continuă: „Jucătorul Demba Ba s-a simțit insultat, dar când privim contul său de Twitter, descoperim că este un activist islamist. El a susținut islamiștii BarakaCity, Colectivul împotriva Islamofobiei din Franța (CCIF), Erdogan, Tariq Ramadan. Prin urmare, nu este inocentul anului”.

Pentru Eric Zemmour, toată această poveste este regizată: „Sunt întotdeauna atent la toate aceste acuzații de rasism, deoarece astăzi toată lumea îi tratează pe toți ca pe niște rasiști. Când oamenii spun că sunt scund, chel sau urât, sunt și eu rănit”.

„Nu este același lucru”, replică Christine Kelly. „Rasismul se pedepsește prin lege”, concluzionează ea înainte de a închide subiectul.

Această controversă nu pare să se stingă și există multe reacții, în special pe rețelele sociale, unde utilizatorii de internet își împărtășesc sentimentele cu privire la această situație și la caracterul ei considerat rasist, spune ziarul DH.

Un mesaj publicat de un utilizator a stârnit o mulțime de reacții și a fost comentat pe larg pe rețeaua socială Facebook.

Toată această controversă este trasă de păr și este, de altfel, o demonstrație ipocrită a jucătorilor ambelor echipe, crede utilizatorul.

„Ei (jucătorii) se unesc pentru a protesta împotriva oribilului rasism al unui arbitru român care, pentru a desemna colegului său un negru, a folosit termenul de NEGRU, fără nicio conotație peiorativă sau negativă în limba română ”, a scris el.

Parizienii joacă pentru un club condus de „prinți miliardari qatarezi; prinți care, în țara lor, impun fără rușine munca forțată și sclavia a zeci de mii de muncitori străini pe santierele Cupei Mondiale 2022 din Qatar. Muncitori străini, în majoritate NEGRI, din Somalia, Etiopia”, insistă el.

De asemenea, el îi acuză pe jucătorii clubului din Istanbul că au jucat pentru o echipă care „aparține celor apropiați președintelui turc Erdogan; Erdogan care conduce de douazeci de ani o țară în care mass-media, miniștrii și armata folosesc în mod regulat cuvintele „armean”, „grec”, „gavur” (non-musulman), „kafir” (necredincios), ca insulte; Erdogan care, în persoană, își insultă oponenții numindu-i atei”.

Je vous présente vingt-deux baltringues. Ceux en bleu-rouge jouent pour une équipe de foot appartenant à des princes…

Posted by Nazim Yenier on Thursday, December 10, 2020

„Vă prezint douăzeci și doi de idioți.

Ce fac acolo, în genunchi?

Se unesc pentru a protesta împotriva oribilului rasism al unui arbitru român care, pentru a desemna un negru colegului său, a folosit termenul de NEGRU, fără nicio conotație peiorativă sau negativă, în limba română.[..]

Douăzeci și doi de ipocriti în jurul unei lupte false.

Arbitrul român a fost de atunci cel mai înjosit, insultat, urât om de pe planetă. Linșajul social este de o sălbăticie rară. Când nu este numit rasist, este numit idiot, tâmpit. Suntem siguri că profesia, mijloacele sale de trai, îi vor fi interzise.

Nu are dreptul de a vorbi, nimeni nu vrea să-i audă apărarea. El este găsit vinovat și condamnat la moarte prin răzbunare populară.

Amintiți-vă un lucru:

Nicio luptă falsă nu este inocentă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook