Fauci vrea ca turiștii care folosesc zboruri interne să fie vaccinați obligatoriu. „Reprezintă un stimulent”

Fauci vrea ca turiștii care folosesc zboruri interne să fie vaccinați obligatoriu. „Reprezintă un stimulent”

Guvernul federal ar trebui să ia în considerare necesitatea vaccinurilor anti-Covid-19 pentru zborurile interne, spune Anthony Fauci. „Vaccinarea obligatorie reprezintă un stimulent pentru a vaccina mai mulți oameni”, spune imunologul-șef al SUA la emisiunea „Morning Joe” de pe MSNBC. „Cred că strategia poate fi luată în considerare pentru zborurile interne.”

Fauci, consilier medical șef al Casei Albe, refuză să spună dacă i-a făcut recomandarea președintelui Joe Biden.

Drept răspuns, Casa Albă a făcut referire la declarația lui Biden de săptămâna trecută: „A fost luat în considerare”, spunea Biden la acel moment, „dar recomandarea pe care am primit-o nu este necesară”.

Industria turismului și-a exprimat clar opoziția față de vaccinarea obligatorie pentru călătoriile interne, atunci când Fauci a făcut o sugestie similară în septembrie.

Reguli stricte

Pasagerii americani sunt deja supuși unor reguli destul de stricte – trebuie să poarte măști la îmbarcarea în avioane și să le păstreze pe toată durata zborului, cu excepția cazului în care mănâncă sau beau.

Călătorii internaționali trebuie să prezinte dovada vaccinării și un test Covid negativ pentru a se îmbarca într-un un zbor spre SUA.

Odată cu răspândirea rapidă a variantei Omicron a coronavirusului în SUA, companiile aeriene au anulat peste 2.000 de zboruri începând de vineri, în parte din cauza focarelor identificate în rândul personalului.

În SUA, Omicron cauzează majoritatea noilor infectări (73%).

Câteva orașe din SUA, inclusiv New York, solicită dovada vaccinării pentru a oferi acces în diverse spații interioare – teatre, arene sportive, restaurante și săli de fitness.

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook