VIDEO| Patru chinezi au fost umiliți public pentru încălcarea regulilor anti-Covid

VIDEO| Patru chinezi au fost umiliți public pentru încălcarea regulilor anti-Covid

China susține că a eradicat virusul pe teritoriul său încă de anul trecut, cu prețul unor măsuri radicale: limitarea zborurilor internaționale, carantină obligatorie la sosire, testare masivă și monitorizarea deplasărilor. Când apar cazuri, țara impune izolări stricte, cum e cazul Xi’an-ului (nord), unde celor 13 milioane de locuitori le-a fost interzis să-și părăsească casele timp de o săptămână.

Patru suspecți îmbrăcați în combinezoane au fost forțați să mărșăluiască marți pe străzile din Jingxi în fața mulțimii adunate să-i privească, informează cotidianul local The Guangxi News.

Suspecții încătușați erau escortați de câte doi polițiști, tot în salopete albe, și purtau pancarte cu numele și fotografia lor, ceea ce amintește de umilințele publice ale „Revoluției Culturale”.

Suspecții sunt acuzați că au introdus ilegal migranți în China, în ciuda blocajelor de la graniță.

Umilința publică face parte din măsurile disciplinare anunțate în august de guvernul local, prin care cei care încalcă regulile de sănătate sunt pedepsiți.

Parada a servit drept „avertisment”, transmite Guangxi News.

 

China a interzis acest tip de umilire publică în 2010, după zeci de ani de campanii ale apărătorilor drepturilor omului. Dar practica a avut tendința să reapară recent.

Sursa: La Libre

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook