Tim Cook a participat la deschiderea unui nou magazin Apple în Shanghai, dar călătoria lui în China presupune mai mult decât atât

Tim Cook a participat la deschiderea unui nou magazin Apple în Shanghai, dar călătoria lui în China presupune mai mult decât atât
  • CEO-ul Apple, Tim Cook, a deschis joi un magazin în Shanghai.
  • Vizita sa vine în timp ce vânzările de iPhone în China au scăzut cu 24% în primele șase săptămâni din 2024.
  • Cook este programat să participe la Forumul de Dezvoltare a Chinei de la Beijing.

CEO-ul Apple, Tim Cook, nu este în China doar pentru a deschide un nou magazin în Shanghai și pentru a gusta bucătăria chinezească, scrie Business Insider.

De asemenea, se află în oraș pentru a se conecta cu cei mai importanți factori de decizie din Beijing, după ce vânzările de iPhone în China au scăzut cu 24% în primele șase săptămâni ale anului.

După cum a subliniat Hasan Chowdhury de la Business Insider, Cook și-a etalat prezența în China – una dintre cele mai mari piețe ale Apple – pentru a-și arăta angajamentul față de țară.

Dar acesta nu este singurul lucru care îl ține pe Cook departe de SUA, unde Apple a fost lovită de un proces din partea Departamentului de Justiție și a 16 procurori generali joi. Apple a respins acuzațiile.

De asemenea, este de așteptat ca Tim Cook să se îndrepte spre Beijing. Duminică începe Forumul pentru Dezvoltare Chinei (CDF) de două zile, potrivit Bloomberg. Este găzduit de Consiliul de Stat al Chinei, cabinetul țării. Este o oportunitate pentru liderii de afaceri de a discuta cu factorii de decizie chinezi.

Întâlnire cu Xi Jinping

Anul acesta, unii lideri de afaceri din SUA ar putea ajunge să se întâlnească cu liderul chinez Xi Jinping după forum, a informat joi The Wall Street Journal, citând persoane anonime familiare cu chestiunea.

Nu este clar dacă Cook se va întâlni cu Xi. El a participat în trecut la o cină pentru liderul chinez în noiembrie, în marja Summit-ului liderilor APEC de la San Francisco.

Cu toate acestea, numele de pe listă îi includ pe Evan Greenberg, CEO-ul Chubb, pe Craig Allen, președintele Consiliului de Afaceri SUA-China, și pe Stephen Orlins, președintele Comitetului Național pentru Relațiile SUA-China, conform Jurnalului.

Echipa lui Xi întocmește în continuare lista participanților. Întâlnirea ar putea fi anulată cu totul, potrivit instituției de presă.

Forumul de afaceri este important și pentru China

Economia chineză se confruntă cu provocări multiple. Acestea includ o criză imobiliară, o presiune deflaționistă, o criză demografică și tensiuni comerciale cu Occidentul.

„Având în vedere starea economiei Chinei, guvernul dorește cu siguranță să transmită un semnal clar că se angajează să îmbunătățească condițiile pentru afacerile străine”, a declarat Scott Kennedy, specialist în China la Centrul de Studii Strategice și Internaționale, pentru Bloomberg.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook