Câți bani a dat guvenul din Singapore ca să-și asigure exclusivitatea concertelor lui Taylor Swift

Câți bani a dat guvenul din Singapore ca să-și asigure exclusivitatea concertelor lui Taylor Swift
  • Turneul Eras Tour al lui Taylor Swift se estimează că va aduce un impuls economic de peste 225 de milioane de dolari în Singapore.
  • Cheltuielile turiștilor străini la concertele din Singapore ar trebui să impulsioneze sectoarele de ospitalitate, alimentație și comerț.
  • Evenimentul ar trebui să sprijine o relansare economică sustenabilă în a doua jumătate a anului în Singapore.

Turneul Eras Tour al lui Taylor Swift va impulsiona economia din Singapore cu peste 225 de milioane de dolari. Aceasta este estimarea specialiștilor.

După cele șase concerte susținute în Singapore Swift încheie etapa asiatică a turneului său mondial.

Estimările sunt că între 225 și 300 de milioane de dolari se adaugă astfel econimiei orașului-stat. Cele șase concerte au avut loc între 2 și 9 martie. Spectacolele au fost sold out pe o arenă de  300.000 de locuri.

Spectacolele ei vor aduce beneficii pentru activitățile din domeniul ospitalității, al alimentației și băuturilor. Și comerțul din Singapore ar trebui să simtă impulsul arată economistul Han Teng Chua de la DBS Bank Ltd. Dezvăluirile sunt publicate de Bloomberg.

Taylor Swift a făcut o înțelegere exclusivă cu guvernul din Singapore

„Acestea vor fi susținute în principal de cheltuielile mai mari ale turiștilor străini”, a declarat Chua pentru publicație, adăugând că economia orașului-stat va fi afectată de „un număr mare de fani din străinătate care vor participa la concertele din Singapore”.

Economia dependentă de comerț „rămâne fragilă”, a declarat pentru Bloomberg Shivaan Tandon, economist la Capital Economics.

„Dar creșterea ar trebui să se relanseze într-o manieră sustenabilă din a doua jumătate a anului”, a adăugat el.

The Eras Tour este al șaselea turneu întreprins în carieră de Taylor Swift. În total ar urma să fie nu mai puțin de 152 de spectacole pe cinci continente. Tureul a început în martie 2023 în Gleendale, Arizona, Statele Unite. Data finală a turneului este 8 decembrie 2024, în Vancouver, Canada. Prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong a confirmat în martie 2024 că Taylor Swift a primit „anumite stimulente” pentru a cânta doar în Singapore, nu și în alte țări din Asia de Sud-Est. Ar fi vorba de subvenții de stat de 2-3 milioane de dolari pentru fiecare spectacol.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook