Care este croaziera potrivită pentru tine?

Care este croaziera potrivită pentru tine?
  • Liniile de croazieră oferă itinerarii care variază de la câteva zile până la câteva luni.
  • Croazierele scurte sunt adesea destinate celor care merg într-o croazieră pentru prima dată.
  • Itinerariile mai lungi oferă mai mult timp pentru a explora o varietate mai mare de porturi.

Vrei să pleci în vacanță și nu știi ce să alegi? Ei bine, croazierele sunt pentru toate gusturile. Dacă ai doar câteva zile la dispoziție, te poți bucura de o scurtă călătorie pe mare. Iar dacă vrei un concediu pe săturate, poți opta pentru o croazieră cu mai multe opriri, ca să te desfeți cu diverse experiențe culturale.

USA Today a stabilit câteva diferențe între croazierele lungi și cele scurte. Croazierele sunt clasificate în funcție de durata lor, de obicei mai scurtă sau mai lungă de o săptămână.

Croaziere scurte

Croazierele mai scurte, de aproximativ trei nopți, sunt direcționate către turiștii noi, pentru a testa apele. Adesea, acestea oferă o oprire într-un port și o zi pe mare. Destinațiile populare pentru croaziere mai scurte includ Nassau în Bahamas și insulele private de croazieră din porturile din sudul Floridei și Cozumel din Galveston, Texas.

Călătoriile de trei și patru nopți sunt considerate o introducere excelentă în croazieră, dar pot avea opțiuni de itinerar mai limitate. Acestea pot avea o atmosferă de petrecere și pot fi mai puțin prietenoase cu copiii.

Croaziere lungi

Croazierele de peste șapte zile sunt considerate „croaziere mai lungi” care pot varia de la aproximativ 10 zile până la mai mult de șase luni. Itinerariile mai lungi permit explorarea unei varietăți de porturi, inclusiv destinații mai puțin vizitate, cum ar fi Aruba și Curaçao.

Croazierele mai lungi atrag de obicei un grup demografic mai în vârstă, deoarece pasagerii pensionari au mai mult timp liber, iar familiile cu copii pot fi restricționate de programul școlar.

Croazierele de șapte nopți sunt o cale de mijloc. Aceste îți oferă timp suficient pentru a te aclimatiza cu nava, a te relaxa și a te bucura de facilitățile de la bord înainte de a te pregăti mental pentru debarcare. Croazierele de șapte nopți oferă, de asemenea, flexibilitate pasagerilor de a-și prelungi călătoria. Poți adăuga timp suplimentar înainte sau după navigație pentru explorare independentă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook