Canada| Angajații statului care nu acceptă vaccinarea anti-Covid sunt trimiși în concediu fără plată

Canada| Angajații statului care nu acceptă vaccinarea anti-Covid sunt trimiși în concediu fără plată
 Justin Trudeau, premierul Canadei. Foto: AP

Bugetarii din Canada care nu sunt complet vaccinați împotriva Covid-19 și nu sunt au o scutire medicală sau de alt tip în acest sens, vor fi puși în concediu fără plată, transmit autoritățile. În mijloacele de transport, avioane, trenuri sau vase de croazieră interne, călătorii și angajații vor trebui să prezinte în curând dovada vaccinării.

Angajații federali vor fi obligați să prezinte dovada vaccinării printr-un portal online, până pe 29 octombrie. Lucrătorii și călătorii din trenuri, avioane și nave de croazieră care operează pe plan intern trebuie să demonstreze că au fost inoculați până pe 30 octombrie.

Introducerea obligației de vaccinare constituie un angajament pe care prim-ministrul liberal Justin Trudeau la făcut în timpul campaniei electorale în urma căreia a fost reales.

Politica de vaccinare a Canadei va fi una dintre cele mai stricte din lume

Fiji, în august, i-a obligat pe funcționarii publici să plece în concediu fără plată dacă nu sunt vaccinați. Dacă încă nu sunt inoculați până în noiembrie, își vor pierde slujbele. De la sfârșitul lui septembrie, Italia solicită dovada vaccinării, un test negativ sau o adeverință de vindecare pentru toți lucrătorii din țară.

Obligația de vaccinare pentru lucrătorii federali din Canada va fi reevaluată la fiecare șase luni și va rămâne în vigoare până când politica nu va mai fi necesară.

Pentru călători, un test negativ Covid-19 nu va fi acceptat ca înlocuitor pentru dovada vaccinării după 30 noiembrie. Copiii sub 12 ani, care nu sunt încă eligibili pentru vaccinare în Canada, vor fi scutiți de vaccin pentru călătorie.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook