Vilele și bungalourile deasupra apei sunt în trend. Care sunt cele mai frumoase locații?

Vilele și bungalourile deasupra apei sunt în trend. Care sunt cele mai frumoase locații?
  • Vilele și bungalourile deasupra apei sunt simbolul suprem al călătoriilor de lux.
  • Originare în anii 1960 în Tahiti, se crede că există 7.000 de vile deasupra apei în întreaga lume.
  • Polinezia Franceză este una dintre cele mai bune destinații de călătorie de lux în 2024.

Luxul zgomotos preia încet rețelele sociale. Când vine vorba de călătorii, se pare că nimic nu emană acest concept mai mult decât vile sau bungalouri deasupra apei, scrie Business Insider.

Se credea că primele vile deasupra apei au fost proiectate în anii 1960, când un grup de americani care locuiau pe insula Tahiti și-au construit bungalouri cu piloni, inspirate de colibe tradiționale de pescuit, potrivit Architectural Digest.

În prezent, există peste 7.000 de vile deasupra apei în întreaga lume. Fiecare acționează ca un „simbol al luxului extrem, cu prețuri pe măsură”, se arată în publicație.

Insula privată Song Saa din Cambodgia

Jan Luescher, CEO al rețelei de călătorii de lux A Small World, sugerează să rămâi pe insula privată Song Saa de pe coasta de sud a Cambodgiei.

Stațiunea insulară are 24 de proprietăți din care să alegi, inclusiv vile în junglă, vile cu vedere la ocean și vile deasupra apei. Potrivit site-ului său, există și două restaurante, o piscină infinită, un centru spa și o plajă privată.

Stațiunea este dedicată durabilității. Fiecare vilă a fost realizată cu decor reciclat și mobilier reutilizat, se arată pe site.

Tarifele pentru un sejur peste noapte variază, începând de la 1.484 de dolari pentru o vilă cu un dormitor în luna martie.

Niyama The Crescent din Maldive

Julia Carter, fondatoarea Craft Travel, a spus că unele dintre vilele ei preferate deasupra apei se află în Maldive. Ea recomandă Niyama The Crescent, o stațiune retrasă din atolul Dhaalu, cu cinci vile deasupra apei.

Carter a declarat pentru Business Insider că este una dintre „cele mai private și mai luxoase unități de cazare din Maldive”. Toate cele cinci vile sunt înconjurate de „nimic altceva în afară de apă”.

„Oaspeții le pot rezerva pe toate pentru a se bucura de cea mai mare pace și liniște, adormind printre pești fără un străin la vedere”, a spus Carter.

Fiecare vilă are propria echipă de menajere și majordomi. Carter a spus că stațiunea oferă pescuit, croaziere private, lecții private de surfing și scufundări.

Four Seasons în Bora Bora, Polinezia Franceză

Expertul în turism Jan Luescher a declarat anterior pentru Business Insider că Polinezia Franceză este una dintre cele mai bune destinații de călătorie de lux în 2024. Aceasta este o alternativă mai puțin aglomerată față de Hawaii.

Regiunea are cinci arhipelaguri și 118 insule. Luescher o descrie ca fiind „complet nealterată” și spune că are o mare varietate de vile deasupra apei.

Unele dintre cele mai cunoscute vile deasupra apei din regiune sunt situate în Four Seasons Bora Bora. Acesta a fost numit cel mai bun hotel de lux din Pacificul de Sud de către Luxury Travel Advisor’s Awards of Excellence în 2023.

Stațiunea are 115 opțiuni de cazare, dintre care 108 sunt vile deasupra apei. În ianuarie 2024, Four Seasons a anunțat că va permite oaspeților să rezerve întregul complex. Acesta poate găzdui 246 de oaspeți.

Prețurile pentru rezervarea întregii stațiuni încep de la 2,5 milioane de euro, potrivit comunicatului de presă.

Tabăra Micul Okavango din Tanzania

Little Okavango Camp din Tanzania are unele dintre cele mai unice bungalouri deasupra apei, potrivit lui David Guthrie, fondatorul companiei de safari Tent with A View din Tanzania.

Tabăra de safari este situată lângă o zonă umedă de pe malul lacului Victoria. Se află la 10 minute de mers cu mașina de Parcul Național Serengeti.

„Pe măsură ce faimoasele ape ale lacului se ridică, pasarelele deasupra apei care leagă cele șase cabane ale taberei de zona de restaurant și bar devin brusc pline de pești Tilapia și hipopotami”, a spus Guthrie.

Zona este cunoscută pentru observarea păsărilor și a faunei sălbatice. Guthrie a spus că activitățile includ safari în care de obicei poți vedea elefanți, lei și hipopotami.

Micul Okavango are șase camere mari cu corturi. Nopțile de cazare în cadrul pachetului Tent With a View pentru safari și plajă din Serengeti și Zanzibar încep de la 3.240 de dolari.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook