Președinta Tanzaniei crede că fotbalistele de la națională „sunt prea urâte” și „au sânii prea mici” pentru a se mărita

Președinta Tanzaniei crede că fotbalistele de la națională „sunt prea urâte” și „au sânii prea mici” pentru a se mărita

Președinta Tanzaniei este aspru criticată după ce a spus că fotbalistele de la națională „au sânii prea mici” și nu sunt îndeajuns de atractive pentru a se mărita. 

Samia Suluhu Hassan spune că, deși fotbalistele sunt o mândrie pentru țară, datorită trofeelor câștigate, unele dintre ele nu au nicio șansă de a se mărita, din cauza înfățișării.

„Dacă le aliniem pe toate aici, despre cele cu sânii prea mici ai putea crede că sunt bărbați, nu femei”, spune ea, menționând că unele sunt măritate, dar majoritatea nu. „După felul în care arată… căsătoria rămâne doar un vis.”

Hassan cere autorităților să aibă grijă de sportivi după ce își încheie cariera, pentru că, de regulă, întâmpină mari dificultăți după ce își încheie viața sportivă.

„Comentariile făcute de președinta Samia Suluhu Hassan legat de fotbaliste reprezintă o umilință pentru toate femeile”, spune Catherine Ruge, șefa organizației de femei a partidului de opoziție.

Samia Suluhu Hassan (61 de ani) a devenit în martie prima femeie președinte din Tanzania, după ce i-a luat locul lui John Magufuli, care a decedat în urma unor complicații cardiace.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook