Shakira consideră că „Barbie” este un film care descurajează bărbații

Shakira consideră că „Barbie” este un film care descurajează bărbații
  • Shakira a spus că cei doi fii ai săi „au urât absolut” filmul, simțind că este „descurajator”.
  • Shakira: „Îmi place cultura pop atunci când încearcă să împuternicească femeile fără a le jefui bărbaților posibilitatea de a fi bărbați, de a proteja și de a oferi.”
  • Shakira: „Doar pentru că o femeie poate face totul nu înseamnă că ar trebui.”

Shakira a criticat filmul Barbie ca fiind descurajator pentru bărbați, adăugând că bărbații și femeile au ambii un „scop” în societate și scopul unuia nu ar trebui să fie în detrimentul celuilalt, scrie Sky News.

Într-un interviu pentru revista Allure, Shakira a vorbit despre filmul de succes lansat vara trecută, precum și despre noul ei album, dar și despre despărțirea de fostul fotbalist Gerard Pique.

„Barbie” se desfășoară în Barbie Land. Acesta este un sistem matriarhal în care femeile lucrează la toate joburile de lux. În această lume, bărbații (Kens) sunt subordonați femeilor și își petrec tot timpul la plajă.

Păpușile Mattel călătoresc în lumea reală, unde experimentează patriarhatul. Beach Ken (Ryan Gosling) dorește să-l includă în constituția Barbie Land, dar este înfrânt de Barbie (Margot Robbie) și de echipa ei.

Dar Shakira a spus că cei doi fii ai săi „au urât absolut” filmul. Aceștia au simțit că este „descurajator”, lucru cu care ea este de acord „într-o anumită măsură”.

Ce crede Shakira despre „Barbie”?

Ea a spus: „Eu cresc doi băieți. Vreau să se simtă și ei puternici [în timp ce] respectă femeile. Îmi place cultura pop atunci când încearcă să împuternicească femeile fără a le jefui bărbaților posibilitatea de a fi bărbați, de a proteja și de a oferi. Cred în a oferi femeilor toate instrumentele și încrederea că le putem face pe toate fără a ne pierde esența, fără a ne pierde feminitatea. Cred că bărbații au un scop în societate, iar femeile au un alt scop. Ne completăm reciproc, iar acest complement nu trebuie pierdut.”

„Barbie”, de Greta Gerwig, se numără printre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile, câștigând 1,4 miliarde de dolari la nivel global.

Filmul conține, de asemenea, un monolog susținut de actrița America Ferrera, angajată Mattel, despre așteptările puse asupra femeilor de către societate. Discursul le inspiră pe celelalte Barbie să se revolte și să salveze Barbie Land de noua regulă.

Cu toate acestea, Shakira a oferit o perspectivă mai nuanțată, spunând: „Doar pentru că o femeie poate face totul nu înseamnă că ar trebui.”

Allure numește acest lucru „Paradoxul Shakira”. Ea crede că femeile merită atenție și putere, la fel ca bărbații, care ar trebui să prezinte și semne tradiționale de masculinitate.

„Las Mujeres Ya No Lloran”

Cântăreața a reflectat asupra despărțirii de Pique în iunie 2022, după 11 ani împreună. De asemenea, artista a discutat și despre lansarea primului ei album în șapte ani – „Las Mujeres Ya No Lloran”

Ea a spus că în urma despărțirii „a trebuit să mă reconstruiesc, să reunesc toate piesele care s-au prăbușit”, ceea ce este explorat în album.

Artista a spus că femeile obișnuiau „să se îngrijească de manierele lor, să ascundă durerea, să plângă în tăcere”. În societatea de astăzi „nimeni nu ne va spune cum să ne vindecăm, cum să ne curățăm rana”.

Vorbind despre autonomia ei, ea a spus: „Nimeni nu-mi spune cum să plâng sau când să plâng. Nimeni nu-mi spune cum să-mi cresc copiii. Nimeni nu-mi spune cum devin o versiune mai bună a mea. Eu decid asta”.

Shakira a spus că există „ceva revigorant la femei când ajung să fie ele însele și să nu se scuze”. „Pentru că a trebuit să ne cerem scuze de atâtea ori în trecut”, a adăugat ea.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook