„Megalopolis”, de Francis Ford Coppola, va avea premiera la Cannes

„Megalopolis”, de Francis Ford Coppola, va avea premiera la Cannes
  • Francis Ford Coppola a scris scenariul în anii 1980.
  • Coppola a investit peste 100 de milioane de dolari din proprii bani.
  • Filmul este eligibil pentru premiul Palme d’Or.

La aproape o jumătate de secol după ce Francis Ford Coppola a câștigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, el se va întoarce la festivalul de pe Coasta de Azur pentru a-și prezenta în premieră filmul epic „Megalopolis”, autofinanțat, scrie ABC News.

Premiera a fost confirmată marți pentru The Associated Press de către o persoană apropiată proiectului. Aceasta a solicitat anonimatul deoarece nu era autorizată să facă acest anunț. Publicația de specialitate de la Hollywood Deadline a anunțat că „Megalopolis” va fi proiectat în competiție la cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, pe 17 mai.

Șeful festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux, urmează să anunțe joi, la Paris, programul competiției. Fremaux a declarat săptămâna trecută pentru Variety că speră să programeze „Megalopolis” la ediția din acest an a festivalului.

O legendă pentru Cannes

„Megalopolis” este un proiect pe care și-a dorit să-l realizeze de foarte mult timp și l-a făcut independent, în felul său, ca artist”, a spus Fremaux. „El a construit legenda Festivalului de Film de la Cannes și ar fi o onoare să-l primim din nou, ca cineast care vine să-și prezinte noul său film.”

Faptul că „Megalopolis” va fi proiectat în competiție înseamnă că Coppola, în vârstă de 85 de ani, va fi eligibil pentru Palme d’Or de la Cannes la 45 de ani după ce l-a câștigat pentru „Apocalypse Now”.

Un proiect născut din pasiune

Proiectul, pe care a început să îl conceapă la începutul anilor 1980, a costat 120 de milioane de dolari. Coppola a pus banii la bătaie cu ajutorul imperiului său vinicol. Astfel, a realizat un proiect pasional despre reconstrucția unei metropole.

Filmul îi are în rolurile principale pe Adam Driver și Giancarlo Esposito. Din distribuție fac parte Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter și Dustin Hoffman.

Festivalul de la Cannes începe pe 14 mai. Au fost anunțate premierele pentru „Furiosa: A Mad Max Saga”, de George Miller, și „Horizon, an American Saga”, de Kevin Costner. Anterior, festivalul a anunțat că George Lucas va primi un Palme d’Or onorific.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook