A fost anunțat un nou film „Matrix”. Cine va fi regizorul?

A fost anunțat un nou film „Matrix”. Cine va fi regizorul?
  • Lana Wachowski, co-scenarista și co-regizorul original al filmului, va fi acum producător executiv.
  • Drew Goddard, va scrie și va regiza filmul alături de partenera său de producție Sarah Esberg.
  • Detaliile despre plot și casting nu au fost încă făcute publice.

Îndrăgita franciză de film „Matrix” se extinde cu o a cincea ediție, conform CNN. Lana Wachowski, co-scenarista și co-regizorul original al filmului, va fi acum producător executiv.

Potrivit unui comunicat de presă de la studioul Warner Bros. Motion Picture Group trimis miercuri, scenaristul nominalizat la Oscar, Drew Goddard, va scrie și va regiza filmul alături de partenera său de producție Sarah Esberg.

Jesse Ehrman, președintele de producție Warner Bros. Motion Pictures, a declarat miercuri într-o declarație că Goddard „a venit la Warner Bros. cu o nouă idee despre care credem cu toții că ar fi o modalitate incredibilă de a continua lumea Matrix.”

Detaliile despre plot și casting, inclusiv dacă starul francizei „Matrix”, Keanu Reeves, se va întoarce în rolul său iconic Neo, nu au fost încă făcute publice.

Cine este Drew Goddard?

Goddard și-a făcut debutul regizoral cu filmul de groază din 2011 „The Cabin in the Woods”. A continuat să scrie și să producă executiv „The Martian” în 2015, câștigând un premiu Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat.

„The Matrix” este un clasic

„The Matrix” a avut premiera în 1999 și îi are în rolurile principale pe Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Hugo Weaving și Carrie-Anne Moss. Epopeea sci-fi distopică îl urmărește pe Neo, un hacker de care este chemat să se alăture unei rebeliuni cibernetice după ce a descoperit că umanitatea este prinsă într-o realitate simulată cunoscută sub numele de Matrix.

Primul film, acum un clasic, a încasat peste 467 de milioane de dolari la acea vreme. A devenit una dintre cele mai profitabile lansări ale anului. A câștigat patru premii Oscar și a generat trei continuări. Acestea includ „The Matrix Reloaded” și „The Matrix Revolutions” în 2003 și „The Matrix Resurrections” în 2021.

De-a lungul celor 25 de ani, franciza a câștigat puțin sub 2 miliarde de dolari la nivel global, potrivit studioului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook