Pelicula „2020”, comedia neagră a pandemiei, intră în cinematografe

Pelicula „2020”, comedia neagră a pandemiei, intră în cinematografe
  • Comedia este regizată de Bobby Bărbăcioru, regizor român cu 15 scurtmetraje la activ.
  • Producător: Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei.
  • Actrița Simona Măicănescu: Comedia țăcănită are niște profunzimi neașteptate.

Comedia neagră românească „2020″ intră pe ecrane din 15 martie. Pelicula este regizată de Bobby Bărbăcioru, regizor român cu 15 scurtmetraje la activ, 4 lungmetraje și 2 seriale. Povestea este inspirată de succesul scurtmetrajului „Remisivir”. Scurtmetrajul a câștigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston.

Filmul „2020”, produs de Vent D’Est Films, celebrează „umorul inerent românesc”, arată producătorii. Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial. Amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale pe care am trăit-o cu toții, arată un comunicat..

Din distribuție fac parte Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stânciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu.

„În primele secunde m-am recunoscut după voce, sau după un detaliu de ochi. Filmul mi s-a părut o îndrăzneală foarte inteligentă, obraznică, deșteaptă. Mi se pare că, deși la prima mână ar fi o țăcăneală de comedie, până la urmă are niște profunzimi neașteptate”, explică Simona Măicănescu după vizionarea peliculei în care și joacă.

„Am sentimentul că «2020» este mai mult decât am crezut eu inițial. Este mai mult decât un singur proiect de film…. Când mă gândesc la numărul copleșitor de oameni care au venit să vadă filmul «2020» în avanpremieră la Paris, dar și la București, îmi spun că este posibil să fie ceea ce avem nevoie pentru a depăși efectele lăsate de pandemie. Îmi pare extrem de rău pentru cei care nu au putut vedea filmul cu noi. A fost un moment pe care nu l-am digerat încă”, spune Ruxandra Șerban, producător al peliculei.

„2020”, comedia care abordează un subiect global

Legat de momentul pandemiei, lungmetrajul „2020” ar fi prima comedie neagră românească care vorbește despre un subiect de impact social global, susțin realizatorii.

Vent D’Est este casa de producție a filmului „2020”. Este un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est-europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, Vent D’Est continuă tradiția unor producții precum „Love Building”, „Alt Love Building”, „Două Lozuri”, „Secretul lui Zorillo”, „Dragoste pe muchie de cuțit” și „Încă Două Lozuri”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook