FOTO. De la degete lipsă la linii ciudate, unele dintre pozele familiei regale par editate

FOTO. De la degete lipsă la linii ciudate, unele dintre pozele familiei regale par editate
  • Kate Middleton a recunoscut că a editat o fotografie oficială cu ea și copiii ei de Ziua Mamei.
  • Nu este prima dată când familia regală este acuzată că postează imagini care par modificate.
  • Prințului Louis părea să-i lipsească un deget în fotografia de Crăciun din 2023.

Familia regală este în atenția publicului, după ce Kate Middleton a mărturisit că a editat digital un portret regal oficial, scrie Business Insider.

Fotografia cu pricina era cu Kate înconjurată de cei trei copii ai săi, postată de Palatul Kensington pentru a sărbători Ziua Mamei. Pe măsură ce zvonurile continuă să circule despre absența prințesei de Wales din ochii publicului în urma unei intervenții chirurgicale la abdomen în ianuarie, utilizatorilor rețelelor sociale cu ochi de vultur nu le-a luat mult timp să observe câteva detalii care nu erau tocmai corecte.

Suspiciunile lor s-au dovedit corecte atunci când agențiile importante, inclusiv Associated Press și Reuters, au anunțat că au eliminat fotografia luni, deoarece credeau că a fost manipulată digital. Kate a distribuit apoi o declarație pe platformele de socializare ale Palatului Kensington în care a recunoscut că a editat imaginea.

Potrivit surselor regale, au fost făcute „ajustări minore” făcute de Prințesa de Wales la imaginea care a fost apoi postată online de Palatul Kensington, scrie BBC. Palatul Kensington a spus că nu va fi postată fotografia originală needitată.

Știm că fotografia a fost editată, dar unele informații de bază despre imagine rămân necunoscute – cum ar fi când exact a fost făcută, ce a fost schimbat sau dacă a fost un compus dintr-un număr de imagini.

Nu este prima dată când publicul suspectează că unele imagini au fost modificate digital.

Prințului Louis părea să-i lipsească un deget în fotografia de Crăciun din 2023

În decembrie 2023, Palatul Kensington a lansat o fotografie alb-negru cu Kate, William și cei trei copii ai lor, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, înainte de Crăciun.

Cel mai controversat aspect a fost că lui Louis, în vârstă de 5 ani, părea să-i lipsească degetul mijlociu de la mâna stângă. Câțiva oameni au subliniat că ar fi putut fi rezultatul că nu îl ținea întins, dar majoritatea comentatorilor online au susținut că a fost o lucrare de editare foto greșită.

O fotografie a Reginei Elisabeta a II-a înconjurată de strănepoții ei a alimentat zvonuri de editare foto în 2022

Cu luni înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a, o fotografie făcută de Kate Middleton cu aproape toți strănepoții ei la Castelul Balmoral a stârnit discuții online.

Antreprenorul de tehnologie Christopher Bouzy a declarat în aprilie 2023 în postări pe X, că bănuia că imaginea a fost manipulată digital.

Bouzy a scris că părți ale canapelei au fost „împletite” împreună și că pixelarea în jurul fețelor unora dintre membrii regali a fost dovada de editare foto.

Suspecta editare nu a fost neapărat un lucru rău, a adăugat Bouzy, care a apărut în serialele Netflix ale Prințului Harry și Meghan Markle.

„Nu este ușor să obții fotografia perfectă cu 10 copii. Se pare că au făcut mai multe fotografii și apoi au editat fotografia pentru a o face perfectă. Aș fi făcut același lucru”, a scris el.

O linie în jurul mâinii Reginei într-un portret oficial cu Prințul Philip i-a făcut pe oameni să creadă că ar fi fost adăugată

Pentru a sărbători împlinirea a 99 de ani de la nașterea Prințului Philip în 2020, Palatul Buckingham a lansat o fotografie a Ducelui de Edinburgh stând lângă Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor.

Fanii regali au observat rapid două lucruri despre fotografie care erau puțin neplăcute. Mâna dreaptă a Reginei avea un ton mai întunecat decât stânga și, de asemenea, avea o linie neagră ciudată care trecea pe marginea ei.

Unii au spus că este o dovadă că mâna Reginei a fost editată dintr-o altă fotografie.

În 2014, oamenii au acuzat Vanity Fair că a acoperit chelia prințului William cu păr

În cinstea primei zile de naștere a lui George în 2014, Vanity Fair a împărtășit o fotografie a tânărului prinț cu părinții săi, care a fost făcută în timpul vizitei lor la o grădină zoologică din Sydney.

Din nefericire pentru William, oamenii au observat că părul tatălui arăta puțin mai luxos decât în ​​alte fotografii de la vizită. După cum a raportat Telegraph la acea vreme, părul lui William părea „îngroșat” pentru a-i face chelia să pară mai mică.

„Nu am folosit Photoshop pentru a face ca prințul William să pară că are mai mult păr”, a declarat un purtător de cuvânt al Vanity Fair pentru E! News în iulie 2014.

Oamenii au bănuit că chipul Prințesei Charlotte a fost editat în felicitarea de Crăciun a lui Kate și William în 2015

2023 nu a fost singurul an în care prințul și prințesa de Wales au fost acuzați că și-au editat felicitarea de Crăciun.

În 2015, când William și Kate încă mai aveau titlurile Cambridge, Palatul Kensington a distribuit o fotografie a familiei înainte de sărbători. A existat o dezbatere online dacă imaginea lui Charlotte, care avea mai puțin de un an, a fost modificată digital.

Utilizatorii rețelelor sociale au observat o discrepanță în ceea ce privește cât de clară era fața în comparație cu neclaritatea din jurul gâtului și umerilor, făcându-i pe unii să creadă că fața a fost editată dintr-o altă imagine.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook