Tinder introduce funcții mai bine dezvoltate pentru verificarea identiății utilizatorilor din Marea Britanie

Tinder introduce funcții mai bine dezvoltate pentru verificarea identiății utilizatorilor din Marea Britanie
  • Oricine se înscrie în acest program voluntar va primi o pictogramă pe profilul său, care va verifica dacă vârsta și asemănarea sa sunt autentice.
  • Aplicația de dating a fost vizată în repetate rânduri de escroci.
  • Utilizatorii care verifică o fotografie vor primi o insignă albastră cu pictograma camerei.

Tinder introduce verificări de identitate îmbunătățite pentru utilizatorii din Marea Britanie, care implică verificarea pașaportului sau a permisului de conducere în raport cu un selfie video.

Oricine se înscrie în acest program voluntar va primi o pictogramă pe profilul său, care va verifica dacă vârsta și asemănarea sa sunt autentice. Aplicația de dating a fost vizată în repetate rânduri de escroci.

Organizația caritabilă Victim Support a declarat că această măsură este binevenită, dar a adăugat că platforme precum Tinder trebuie să „meargă mai departe”.

„Asigurarea că verificarea identității este obligatorie în toate aplicațiile de dating, mai degrabă decât opțională, ar fi mai robustă”, a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al organizației de caritate Wayne Stevens.

„Frauda în dragoste este o infracțiune devastatoare, în special din cauza rușinii și a stigmatului din jurul ei”. Frauda – cunoscută și sub numele de catfishing – presupune ca o persoană să intre într-o relație în timp ce pretinde că este altcineva.

Scopul lor poate fi acela de a înșela pe cineva pentru a-l determina să intre într-o relație romantică, adesea cu scopul de a obține bani de la acesta. Au existat apeluri pentru măsuri mai dure de combatere a acestei practici.

Tinder spune că sistemul pe care îl introduce ar trebui să le ofere utilizatorilor mai multă încredere că persoanele pe care le întâlnesc pe aplicație sunt cine spun că sunt. Utilizatorii care verifică o fotografie vor primi o insignă albastră cu pictograma camerei, iar cei care își dovedesc identitatea autentică vor primi o insignă albastră cu pictograma ID. Oricine va finaliza ambele etape va primi o bifă albastră.

Sistemul a fost introdus în Australia și Noua Zeelandă în 2023. Firma spune că cei care au ales să fie verificați în aceste țări au avut mult mai multe șanse de a obține o potrivire – cu o creștere de 67% a numărului de potriviri în comparație cu utilizatorii neverificați.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook