Covid-19| Australia va produce vaccinul și îl va oferi gratuit cetățenilor

Covid-19| Australia va produce vaccinul și îl va oferi gratuit cetățenilor

Vaccinul Oxford este unul dintre cele cinci vaccinuri aflate în prezent în studiile de fază 3. Cercetătorii speră să aibă rezultate până la sfârșitul anului.

Australia s-a asigurat ca va obține un vaccin „promițător” împotriva coronavirusului, a anunțat marți premierul, asigurând că țara îl va produce și distribui gratuit cetățenilor săi. Potrivit premierului australian Scott Morrison, Australia a ajuns la un acord cu grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca privind vaccinul pe care îl dezvoltă în parteneriat cu Universitatea din Oxford (Marea Britanie).

„Vaccinul Oxford este unul dintre cele mai avansate și promițătoare din lume, iar prin acest acord am asigurat disponibilitatea timpurie pentru fiecare australian”, a spus el. „Dacă acest vaccin se dovedește a fi eficient, vom produce și livra vaccinuri imediat, fără ajutorul nimănui și vor fi gratuite pentru toți cei 25 de milioane de australieni”, a declarat premierul. Vaccinul Oxford este unul dintre cele cinci vaccinuri aflate în prezent în studiile de fază 3. Cercetătorii speră să aibă rezultate până la sfârșitul anului.

5,7 miliarde doze comandate în întreaga lume

Este primul astfel de acord semnat de Australia. Scott Morrison a spus că guvernul său a fost, de asemenea, în discuții cu „mulți interlocutori din întreaga lume” despre potențialele vaccinuri, în timp ce susține cercetătorii locali în eforturile lor. Cu toate acestea, țara nu a semnat încă un acord final cu AstraZeneca privind prețul vaccinului și nu a fost numit încă niciun producător local.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook