Dieta cu aport redus de carbohidrați crește fertilitatea femeilor, spune expertul în ginecologie Fabrizio Cerusico

Dieta cu aport redus de carbohidrați crește fertilitatea femeilor, spune expertul în ginecologie Fabrizio Cerusico

Fabrizio Cerusico, expert ginecolog în tratarea infertilității, recomandă femeilor dieta ketogenică, cu un aport redus de carbohidrați. Metoda sporește fertilitatea în cazul femeilor. „Dieta ketogenică este o dietă care garantează o îmbunătăţire a fertilităţii“, spune el.

Infertilitatea afectează aproximativ 15% din cupluri.

Am observat că scăderea carbohidraţilor şi, prin urmare, dietele cu conţinut scăzut de carbohidraţi sau dietele ketogene, pot avea efecte pozitive. Reamintesc că dieta ketogenică nu este o dietă care poate fi prescrisă de un nutriţionist, ci un protocol alimentar, o dietă medicală reală care trebuie prescrisă de un medic, iar pacientul trebuie monitorizat în timp“, spune Cerusico, lector al Universității Sapienza din Roma.

Am mulţi pacienţi rezistenţi la insulină, iar atunci când nivelurile de insulină sunt ridicate, producţia de hormoni este adesea afectată, iar ovulaţia este redusă. Prin urmare, o dietă ketogenică ar fi suficientă pentru femeile supraponderale, care tind să aibă rezistenţă la insulină şi ovare micropolichistice, pentru a reduce masa grasă şi a stimula fertilitatea. Trebuie amintit că problema grăsimii este adevărata problemă, nu greutatea, în general“.

Dieta nu este una hiper-proteică sau hiper-lipidică, folosește alimente care conțin grăsimi sănătoase, polinesaturate, precum cele prezente în uleiul de măsline sau acizii graşi omega 3 care se găsesc în peştele gras, fructele uscate şi seminţele uleioase.

„Pacienţii mei nu numai că pierd în greutate, dar şi-au îmbunătăţit fertilitatea. Acest lucru se observă şi în procesul de fertilizare asistată: dieta ketogenică îmbunătăţeşte foarte mult calitatea ovocitelor, îmbunătăţeşte fertilizarea embrionilor, calitatea şi implantarea acestora, deoarece este antiinflamator: corpul nostru devine metabolic o maşină receptivă pentru starea de bunăstare“, explică el.

Dieta ketogenică este un plan alimentar bazat pe rolul de a lua majoritatea caloriilor din grăsimi, o cantitate moderată de proteine şi aproximativ 20 de grame de carbohidraţi pe zi.

Smart Radio îți face playlist de crescut natalitatea și te invită la Smart Love: Țară, Țară, vrem copii! O mișcare adusă de BARZA.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook