Jumătate dintre participantele la Miss Mexic s-au îmbolnăvit de Covid. Organizatorii le-au cerut „să nu se plângă”

Jumătate dintre participantele la Miss Mexic s-au îmbolnăvit de Covid. Organizatorii le-au cerut „să nu se plângă”

Aproape jumătate dintre participantele concursului de frumusețe Miss Mexico au fost testate pozitiv pentru Covid-19, în ciuda faptului că toate au prezentat un rezultat negativ înainte de debutul întrecerii. Ministrul Sănătății din statul Chihuahua, Eduardo Fernandez Herrera, spune că 14 dintre cele 32 de participante au fost infectate cu SARS-Cov-2.

O sursă apropiată concursului spune pentru ziarul local Reforma că focarul a pornit de la fetele din statele Zacatecas și Yucatan, iar după câteva zile s-a răspândit la cele din Chihuahua, San Luis Potosi, Mexico City, Nuevo Leon, Puebla, Tlaxcala sau Queretaro.

Aceeași sursă susține că, deși participantele aveau febră și tușeau, organizatorii le-au cerut „să nu se plângă”.

Competitoarele au fost testate după ce autoritățile au primit un pont anonim care spunea că o persoană din cadrul concursului este infectată.

Durata concursului a fost redusă și a fost declarat încheiat duminică, după ce Karolina Vidales a fost declarată câștigătoare.

Mexic a înregistrat 2.549.862 de cazuri Covid si 233.958 de victime de la începutul pandemiei, potrivit Johns Hopkins University.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook