Ursula von der Leyen: Ungaria trebuie să retragă legea anti-LGBT, altfel va suporta consecințe. „Este o rușine”

Ursula von der Leyen: Ungaria trebuie să retragă legea anti-LGBT, altfel va suporta consecințe. „Este o rușine”

Președintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, avetizează Ungaria că trebuie să renunțe la legea care interzice promovarea homosexualității și schimbării de gen în școli, altfel se va „confrunta cu forța legilor europene”. Legea introdusă de premierul maghiar Viktor Orban a fost aspru criticată de liderii europeni, printre care și șeful guvernului olandez, Mark Rutte, care a spus că Budapesta fie respectă valorile europene, fie părăsește Uniunea Europeană.

„Homoexualitatea este echivalată cu pornografia (în textul de lege n.r.). Sub pretextul că protejează copiii, legislația discriminează cetățenii în funcție de orientarea sexuală. Este o rușine”, spune von der Leyen în fața Parlamentului European din Strasbourg. „Nicio problemă nu este mai importantă decât cea care afectează valorile și identitatea”, sublinia președintele CE la summitul european din iunie.

Von der Leyen transmite Ungariei că va suporta consecințele legii europene dacă nu retrage legea anti-LGBT, dar nu a specificat ce măsuri vor fi luate. Politicienii europeni spun că fondurile europene de care beneficiază Ungaria ar putea fi blocate de Curtea Europeană de Justiție.

Viktor Orban, care este premier al Ungariei din 2010 și va candida din nou anul viitor, promovează intens ceea ce el numește valori tradiționale ale catolicilor, în ciuda presiunii țărilor europene.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook