Mai mulți oficiali ai armatei americane amenință că vor demisiona dacă vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu

Mai mulți oficiali ai armatei americane amenință că vor demisiona dacă vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu

Republicanul Thomas Massie susține că a fost informat de mai mulți membri ai armatei SUA că își vor da demisia dacă vaccinul anti-Covid va deveni obligatoriu pentru trupele militare – decizie luată după ce un raport transmitea că sediul central al armatei i-a avertizat pe comandanți să fie pregătiți pentru vaccinarea obligatorie care va începe în septembrie.

„Am fost contactat de membri voluntari ai armatei care spun că vor demisiona dacă vaccinul anti-Covid va fi obligatoriu. Am introdus ordonanța HR 3860 pentru a împiedica orice obligație ca un membru al armatei să primească un vaccin anti-Covid. Are acum 24 de susținători”, a scris Massie pe Twitter.

Nu este clar cum ar putea un membru al armatei să-și dea demisia sau cât de mulți își vor dori să o facă. Odată ce un membru începe serviciul militar, este obligat să rămână în cadrul armatei. Oricine pleacă fără aprobare este declarat dezertor.

Politicianul republican a făcut referire la un raport publicat de Army Times în weekend, care detaliază un ordin executiv trimis de Departamentul Central al Armatei care instruiește comandamentele să fie pregătite să administreze vaccinuri anti-Covid începând cu 1 septembrie.

„Comandamentele vor continua vaccinările anti-Covid și se vor pregăti pentru directiva de a face serul obligatoriu pentru membrii armatei, așteptând aprobarea completă din partea FDA.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook