Noua Zeelandă înregistrează primul caz Covid după mai mult de două luni

Noua Zeelandă înregistrează primul caz Covid după mai mult de două luni

Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă au declarat duminică, 24 ianuarie, că au înregistrat prim caz local de infectare cu coronavirus după mai mult de două luni. O femeie de 56 de ani, revenită recent din Europa, a dat rezultate pozitive la zece zile după ce a fost supusă carantinării obligatorii (14 zile). Simptomele au debutat cu câteva zile înainte de a fi testată.

A fost lansată o căutare activă a cazurilor de contact, femeia și soțul ei petrecând câteva zile în regiunea Northland, în nordul arhipelagului. Au vizitat aproximativ 30 de locații.

Ministrul Sănătății, Chris Hipkins, a declarat că este încă prea devreme pentru a decide dacă ar trebui să pună din nou țara în izolare completă sau parțială. „Nu cunoaștem originea sau tulpina cu care a fost infectată”, a declarat el.

Femeia s-a întors în Noua Zeelandă pe 30 decembrie, după ce a petrecut patru luni în Europa, în special în Spania și Olanda. Ea a fost eliberată pe 13 ianuarie din hotelul în care fusese plasată în carantină, în Auckland.

Noua Zeelandă a fost lăudată pe scară largă pentru buna gestionare a crizei de sănătate – 25 de victime au fost raportate de la începutul epidemiei și 1.927 de cazuri au fost confirmate – din aproximativ 5 milioane de locuitori.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook