Un film românesc a fost premiat la Cannes

Un film românesc a fost premiat la Cannes

Filmele românești sunt din nou premiate la Cannes. Aseară au fost anunțați câștigătorii secțiunii Cinéfondation.

Scurtmetrajul „Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste”, de Carina-Gabriela Dașoveanu, de la UNATC primește premiul al treilea în secțiunea Cinéfondation și 7.500 de euro. E secțiune dedicată școlilor de film, și care îi premiază pe cei care încă sunt studenți.

„Prin Oraș Circulă Scurte Povești De Dragoste” spune povestea unei femei taximetrist care încearcă să-și salveze căsnicia cu un pescar amator, cei doi fiind jucați de Ilinca Hărnuț și de Andi Vasluianu. Și anul trecut am avut un câștigător aici, scurtmetrajul „Contraindicaţii”, de Lucia Chicoş, care a luat tot premiul al treilea.

Alte filme românești în competiție

Avem și „La Civil”, regizat de Teodora Mihai și produs de Mungiu în competiția Un Certain Regard, „Întregalde”, al șaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs, scurtmetrajele „Interfon 15”, în regia lui Andrei Epure și „When Night Meets Dawn” , în regia Andreei Borțun, și el inclus în Quinzaine des Réalisateurs, dar și „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu.

Pe toate le poți vedea apoi la Festivalul ANONIMUL, la Sfântu Gheorghe, în Deltă, între 9 și 15 august. Cu siguranță vor ajunge și la București, la un moment dat. Sâmbătă, 17 iulie, va avea loc gala de premiere la Cannes.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook