1.000 de spectatori care au luat parte la un festival, depistați pozitiv la COVID-19. Puteai participa doar vaccinat, testat sau cu anticorpi

1.000 de spectatori care au luat parte la un festival, depistați pozitiv la COVID-19. Puteai participa doar vaccinat, testat sau cu anticorpi

Aproximativ 1.000 de oameni care au luat parte la un festival în Țările de Jos au fost depistați pozitiv la COVID-19, informează NL Times.

Festivalul Verknipt din Utrecht a avut loc în zilele de 3 și 4 iulie, fiind gazdă pentru aproximativ 20.000 de participanți. Dintre aceștia, 448 care au fost prezenți în prima zi au fost depistați pozitiv și alți 516 în a doua zi, excluzând din statistică duplicările. În total, 964 de spectatori au fost depistați pozitiv la testul COVID-19.

La festival puteau intra doar persoanele vaccinate, testate sau cu anticorpi, fiind identificați pe baza unui cod QR

Organizatorii evenimentului susțin că au respectat măsurile de prevenție, iar la festival puteau intra doar persoanele vaccinate, testate sau cu anticorpi, fiind identificați pe baza unui cod QR. Totuși, aceștia susțin că acel cod nu oferea detalii despre modalitatea prin care i-a fost permisă unui individ să participe la festival.

Autoritățile din domeniul sănătății confirmă relatările organizatorilor. Evenimentul s-ar fi desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de prevenție. Purtătorul de cuvânt al GGD (Serviciul de sănătate municipal și regional), Lydia van der Meer a declarat că „testul pentru acces putea să aibă o vechime de 40 de ore, iar tinerii iau contact de multe ori între ei; aceasta ar putea fi explicația”. Ulterior, aceasta a adăugat că sursa infecției este greu de detectat și nu se poate spune clar dacă toți acești tineri au fost infectați în timpul festivalului.

Țările de Jos au înregistrat ieri aproximativ 10.500 de cazuri noi de COVID-19.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook