Texas oferă recompense de 10.000 de dolari persoanelor care denunță femeile dornice să facă avort

Texas oferă recompense de 10.000 de dolari persoanelor care denunță femeile dornice să facă avort

De la 1 septembrie, în statul american Texas va intra în vigoare o lege aspru criticată.

Mai exact, persoanele care denunță femeile dornice să facă avort, sau care au făcut deja, pot obține 10.000 de dolari. Legea a fost votată în luna mai și este intitulată Texas Heartbeat Act, informează New York Times.

Această normă va permite practic americanilor din toată țara, nu doar din Texas, să „vâneze” femei însărcinate care ar dori să avorteze. Banii îi vor obține dând în judecată clinica care trebuia să realizeze procedura, sau care a realizat-o deja.

De parcă nu era de ajuns, pe lângă clinică, se va putea intenta un proces împotriva asistentelor, prietenii femeii în cauză, sau împotriva oricărui ar fi facilitat această procedură medicală.

Legea în cauză interzice avortul după șase săptămâni de sarcină – perioadă după care se consideră că s-a format o inimă și începe să bată. Există și o excepție; procedura poate avea loc doar în caz de urgență medicală. Totuși, un aspect revoltător al legii este că ea se aplică chiar și în cazul situațiilor în care femeia rămâne însărcinată în urma unui viol sau incest.

Criticii acestei legi cer cu disperare ca ea să fie schimbată până la 1 septembrie, data la care va intra în vigoare. Cel mai mare stat ca dimensiuni din cadrul SUA este cunoscut pentru caracterul său conservator. Donald Trump s-a bucurat de o susținere imensă în Texas. În cel mai recent incident, mulțimea s-a bucurat că SUA nu au atins ținta de 70% din populație vaccinată până la data de 4 iulie, în cadrul unei conferințe conservatoare.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook