A treia doză de vaccin ar putea provoca reacții adverse grave

A treia doză de vaccin ar putea provoca reacții adverse grave

SUA analizează necesitatea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19, dar trebuie să vadă mai multe date pentru a şti dacă rapelul suplimentar ar putea creşte riscurile apariţiei efectelor secundare grave, a declarat marţi un oficial din domeniul sănătăţii.

Jay Butler, director adjunct la Centrul SUA pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), a declarat că a doua doză de vaccin a fost asociată cu rate mai mari de efecte secundare, sugerând că a treia doză ar putea provoca riscuri şi mai mari.

„Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi sau nu asociată cu un risc mai mare de reacţii adverse, în special unele dintre cele mai severe, deşi foarte rare, efecte secundare”, a declarat Jay Butler, director adjunct la Centrul SUA pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, potrivit Reuters.

Guvernul SUA nu a luat o decizie cu privire la administrarea celui de-al doilea rapel, dar consideră că ar putea fi nevoie de el în cazul persoanelor vârstnice sau altor grupuri în pericol să facă forme grave de Covid-19, a spus Butler.

Pfizer şi BioNTech intenţionează să solicite autorităţilor de reglementare din SUA folosirea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Aceștia invocă un risc mai mare de infectare la şase luni după inoculare şi răspândirea variantei Delta.

Jay Butler a spus că nu a văzut nicio dovadă a scăderii imunităţii la COVID-19 în rândul locuitorilor SUA care au fost imunizaţi în decembrie sau ianuarie.

El a adăugat că vaccinurile existente oferă o protecţie semnificativă împotriva variantei Delta a COVID-19, care a fost descoperită pentru prima dată în India şi a devenit tulpina dominantă în Statele Unite.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook