Israel ar putea introduce a 4-a doză de vaccin

Israel ar putea introduce a 4-a doză de vaccin

Oficialii din domeniul sănătății din Israel se vor reuni săptămâna aceasta pentru a discuta despre autorizarea unei a 4-a doze de vaccin împotriva COVID-19 pentru persoanele imunodeprimate. Această decizie vine după răspândirea variantei Omicron, relatează Ynet News.

Comitetul consultativ de vaccinare al Ministerului Sănătății și echipa responsabilă cu epidemiile vor lua în calcul vaccinul doar pentru grupurile vulnerabile, care încă nu au dezvoltat anticorpi.

Grupul de experți va discuta, de asemenea, strategia de ansamblu pentru vaccinarea copiilor cu tulburări neurologice și vaccinarea copiilor care s-au vindecat.

Potrivit experților, dovezile timpurii sugerează că varianta Omicron are un risc mai mare de reinfecție în comparație cu alte variante, ceea ce înseamnă că persoanele care au avut deja virusul sunt susceptibile de a fi infectate din nou.

Persoanele imunocompromise din Regatul Unit sunt deja eligibile pentru a primi a patra doză de vaccin.

Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) din Regatul Unit a declarat săptămâna trecută că persoanele vulnerabile la COVID pot fi vaccinate a patra oară, la trei luni după ce au primit doza a treia.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook