Varianta Delta face ravagii printre fanii lui Donald Trump

Varianta Delta face ravagii printre fanii lui Donald Trump

Varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 a devenit dominantă în SUA. Totuși, situația nu este la fel în toate statele – cele în care Donald Trump s-a bucurat de cel mai mare suport sunt și cele mai afectate, informează Business Insider.

Astfel, „statele roșii”, sau cele în care majoritatea populației a votat cu partidul republican, coincid în mare parte cu cele în care rata vaccinării este sub media națională. Printre acestea se numără state precum Arkansas, Mississippi, Missouri, și Wyoming.

Sursa citată analizează statul Missouri, acolo unde doar 46% din populație este vaccinată; media națională fiind de 56%. În ultimele două săptămâni, cazurile zilnice au crescut de la 800 la 1.400. În ultimele două luni, 70% dintre cazurile înregistrate în Missouri sunt cu varianta Delta.

De cealaltă parte, este analizat statul Vermont, considerat „stat albastru” – majoritatea populației a votat cu partidul democrat. 75% dintre cetățeni sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Statul a raportat, în medie, 5 cazuri noi în fiecare zi din ultimele două săptămâni. Varianta Delta reprezintă doar 1% dintre cazurile totale din ultimele două luni.

Situația este asemănătoare și în celelalte „state albastre”, precum Maine, New Hampshire și Pennsylvania. Un eveniment descriptiv pentru situația prezentată este cel petrecut în timpul CPAC – o conferință conservatoare ce a avut loc luna aceasta, în Texas. Oamenii s-au bucurat de faptul că SUA nu și-au atins obiectivul de 70% din populație vaccinată până pe 4 iulie. Deși a avut în trecut disputele sale cu Donald Trump, Dr. Anthony Fauci face un apel la unitatea americanilor – să lase deoparte politica și să se concentreze pe sănătate în acest moment.

Dr. Anthony Fauci: „Trebuie să ne îndepărtăm de această diviziune. Virușii nu știu diferența dintre un democrat, un republican sau un independent.”

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook