Țara care interzice melodii precum Gangnam Style în sălile de sport: „Pot răspândi virusul”

Țara care interzice melodii precum Gangnam Style în sălile de sport: „Pot răspândi virusul”

Autoritățile au adoptat o măsură de combatere a răspândirii coronavirusului cel puțin ciudată.

Astfel, în capitala Coreei de Sud, Seul, melodiile care se pun pe fundal în sălile de sport, fitness și aerobic nu trebuie să aibă mai mult de 120 de bătăi pe minut ca tempo, informează The Korea Herald. Gangnam Style are 132.

În același timp, benzile de alergat din locațiile menționate sunt setate la maxim 6 km/h. Autoritățile susțin că sportul intens poate duce la răspândirea virusului SARS-CoV-2.

De cealaltă parte, oamenii sunt revoltați. Ei consideră aceste măsuri absurde. Jang merge la sală aproape zilnic după muncă. La începutul și la sfârșitul antrenamentului el face cardio. Aceste măsuri i se par absurde.

„Ne cer să purtăm măști pe față în timp ce ne antrenăm, să verificăm temperatura la intrare, să dăm numerele noastre de telefon, iar eu am respectat aceste reguli în fiecare zi. Acum vor să nu mai alergăm și să nu ascultăm muzică. Ce vor de la noi? Autoritățile vor să mă îngraș și să renunț la stilul meu de viață pentru regulile astea tâmpite?”, a spus acesta.

Motivul invocat de autoritățile sanitare este că exercițiile fizice pot provoca mai multe respirații (cu stropi). purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății a spus că măștile sunt bune în prevenirea respirațiilor (cu stropi) și nu e de acord cu plângerile oamenilor. Acesta a subliniat că varianta Delta este mai transmisibilă și se poate răspândi prin contacte accidentale.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook