Dr. Fauci vrea ca vaccinurile să fie obligatorii

Dr. Fauci vrea ca vaccinurile să fie obligatorii

Dr. Anthony Fauci vrea ca vaccinurile să fie obligatorii, cel puțin la nivel local.

El a declarat duminică că ar trebui emise mai multe mandate de vaccinare anti-COVID, informează Insider.

Medicul este bine-cunoscut pentru lupta pe care a dus-o de când a început pandemia, în special împotriva deciziilor lui Donald Trump. Duminică a fost întrebat dacă susține mandatele de vaccinare la nivel local, cum ar fi în cadrul școlilor sau al afacerilor. El a răspuns afirmativ, însă a adăugat că guvernul federal nu va lua o astfel de decizie. Pe de altă parte, nu a exclus guvernele locale.

„Cred că la nivel local ar trebui să existe mai multe mandate. Vorbim despre situații vieță și de moarte. Am pierdut deja 600.000 de americani și pierdem în continuare. Au fost 4 milioane de decese în toată lumea, așa că sunt în favoarea acestor lucru mandate”, a spus Fauci.

Scepticismul față de vaccin

El crede că o mare parte din scepticism se datorează faptului că au fost adoptate în regim de urgență – în SUA, procesul de aprobare de către FDA (Food and Drugs Administration) este, de obicei, lent. Mai mult de atât, popularitatea efectelor adverse izolate stârnesc și ele frica în populație. Totuși, el reafirmă că vaccinurile au un grad sporit de eficacitate și de siguranță.

„Cantitatea de date care arată un grad ridicat de eficacitate și un grad ridicat de siguranță este mai mare decât am văzut vreodată la o autorizație de urgență”, a adăugat Fauci.

Un eveniment „îngrozitor”

Această chemare la vaccinare și dorință a medicului de a face vaccinarea obligatorie cel puțin la nivel local vine în contextul în care Statele Unite au aproximativ 59% din populație complet vaccinată.

Dr. Fauci a comentat și un eveniment pe care el l-a descris drept „îngrozitor”. La un eveniment conservator din Texas, mulțimea s-a bucurat de faptul că guvernul federal nu și-a atins ținta de a imuniza 70% din populație până pe 4 iulie.

„Scandează numele cuiva care spune că este un lucru bun pentru oameni să nu încerce să-și salveze viața”, a spus acesta, făcând referire la fostul președinte american.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook