Statele Unite depășesc 1 milion de cazuri Covid pe zi, un record mondial

Statele Unite depășesc 1 milion de cazuri Covid pe zi, un record mondial

Statele Unite, care se confruntă cu un al cincilea val de Covid-19 alimentat de varianta Omicron, au înregistrat luni, 3 ianuarie, un record mondial de peste un milion de cazuri zilnice, potrivit raportului Universității Johns Hopkins. SUA a înregistrat 1.080.211 de cazuri noi pe 3 ianuarie.

Dr. Anthony Fauci, consilier principal pe probleme de sănătate la Casa Albă, spune că evoluția numărului de cazuri Covid-19 urmează o curbă „aproape verticală”.

Omicron este acum varianta dominantă în Statele Unite și a provocat aproximativ 59% dintre noile cazuri înregistrate în săptămâna încheiată pe 25 decembrie, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Anthony Fauci speră că valul actual va atinge apogeul „în câteva săptămâni” înainte de a se inversa, așa cum s-a întâmplat în Africa de Sud.

Scade numărul deceselor

Ratele de deces și spitalizare au fost mult mai scăzute în ultimele săptămâni decât în ​​timpul valurilor anterioare.

Numărul deceselor înregistrate a scăzut săptămânal cu 10%, la 9.382 de victime Covid în ultimele șapte zile.

Țara a înregistrat 3,4 milioane de cazuri în ultimele șapte zile, o medie de 486.000 pe zi, cu un vârf pe 3 ianuarie, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Recordul înregistrat de Statele Unite în timpul valurilor anterioare a fost de 258.000 de cazuri zilnice, în săptămâna 5 – 11 ianuarie 2021.

Sursa: Nouvel Obs

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook