Ilia Malinin a obținut cel mai mare scor primit vreodată la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic

Ilia Malinin a obținut cel mai mare scor primit vreodată la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic
  • Adolescentul american în vârstă de 19 ani a obținut primul loc, cu 333.76 de puncte.
  • Ilia a executat o serie de sărituri cvadruple, inclusiv cvadruplul axel.
  • În strânsă competiție au fost și Kagiyama Yuma, cu 309.65 puncte, și Adam Siao Him Fa, cu 284.39 puncte.

Ilia Malinin a stabilit un record impresionant la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic. Adolescentul american a obținut cel mai mare punctaj din istoria competiției, de 333.76 puncte puncte, consolidându-și titlul mondial, conform CNN.

Supranumit „zeul cvadruplelor”, Malinin, în vârstă de 19 ani a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, după ce a executat o serie de sărituri cvadruple, inclusiv cvadruplul axel.

Tânărul de 19 ani era pe locul trei după programul scurt de joi, spunând apoi reporterilor că suferea de provocări fizice și mentale în pregătirea acestor campionate mondiale.

Apoi, sâmbătă, a produs o performanță uluitoare pentru care a primit 227,79. Acesta este cel mai mare scor obținut vreodată în această competiție.

La finalul programului, Ilia Malinin s-a lăsat să cadă pe gheață, fiind plin de emoții. „Înseamnă atât de mult pentru mine”, a spus Malinin după aceea, potrivit Uniunii Internaționale de Patinaj. „Am dezbătut dacă ar trebui să vin aici sau nu. A fost o decizie luată în ultimul minut, dar am vrut să vin aici să văd ce pot pune pe gheață. Sunt atât de bucuros să fiu aici în top chiar acum.”

În strânsă competiție au fost și japonezul Kagiyama Yuma și francezul Adam Siao Him Fa, cu un punctaj final de 309.65, respectiv 284.39 de puncte.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook