Oliver Bearman devine cel mai tânăr pilot britanic din Formula 1, înlocuindu-l pe Carlos Sainz la Marele Premiu al Arabiei Saudite

  • Oliver Bearman, în vârstă de 18 ani, va deveni cel mai tânăr pilot britanic din Formula 1.
  • Oliver îi va lua locul lui Carlos Sainz la Marele Premiu al Arabiei Saudite.
  • Bearman va fi primul englez care pilotează pentru Ferrari de la Nigel Mansell în 1990.

Adolescentul britanic Oliver Bearman se pregătește să scrie istorie în lumea motorsportului. Acesta urmează să devină cel mai tânăr pilot britanic din Formula 1. La doar 18 ani, Bearman își va face debutul în echipa Ferrari, la Marele Premiu al Arabiei Saudite, înlocuindu-l pe Carlos Sainz, care a suferit o operație de apendicită, scrie Daily Mail.

Originar din Chelmsford, Essex, tânărul pilot este deja un nume cunoscut în lumea motorsportului,. Acesta concurează în prezent în Formula 2 și servind ca pilot de rezervă pentru echipa Ferrari.

Această oportunitate îl va face nu doar cel mai tânăr pilot britanic din Formula 1, ci și al 12-lea britanic care va conduce pentru Ferrari, fiind primul englez care pilotează pentru această echipă de la Nigel Mansell în 1990.

Bearman a mai intrat în istorie în octombrie anul trecut, când a devenit cel mai tânăr pilot britanic care a participat la o sesiune de Formula 1. Oliver a fost împrumutat de Ferrari la echipa Haas pentru o sesiune de antrenamente libere la Marele Premiu al Mexicului.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook