SUA| Autoritățile vor să înlocuiască expresia „complet vaccinat” cu „vaccinat la zi”, pentru a-i defini pe cei care au primit doze suplimentare

SUA| Autoritățile vor să înlocuiască expresia „complet vaccinat” cu „vaccinat la zi”, pentru a-i defini pe cei care au primit doze suplimentare

Aproape 205 milioane de americani sunt complet vaccinați împotriva Covid-19, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), ceea ce înseamnă că au primit cele două doze ale vaccinului Pfizer sau Moderna sau doza unică a Johnson&Johnson. Însă dovezile recente sugerează că sunt necesare doze de rapel pentru a spori protecția împotriva noii variante Omicron.

Pe măsură ce Omicron se răspândește rapid în Statele Unite – care provoacă aproximativ 73% dintre noile infectări – oficialii din domeniul sănătății și alte organizații discută despre ce înseamnă să fii „complet vaccinat”.

„Analizăm definiția”, spune directorul CDC, dr. Rochelle Walensky despre schimbarea modului în care CDC definește „complet vaccinat”.

„Evaluarea este în curs”, menționează ea. „Dar pentru a fi clar, recomandarea noastră este să fim vaccinati cu 3 doze.”

Dr. Anthony Fauci, consilierul medical șef al președintelui Joe Biden, a fost întrebat la MSNBC dacă definiția de „complet vaccinat” va fi actualizată pentru a include vaccinuri de rapel. Răspunsul lui? — “S-ar putea”.

CDC nu s-a decis încă să schimbe oficial definiția. „Toată lumea este considerată complet vaccinată la două săptămâni după a doua doză a vaccinurilor Pfizer/BioNTech sau Moderna, sau la două săptămâni după un vaccin cu doză unică, cum ar fi J & J/Janssen”, se arată pe site-ul oficial al CDC. Wall Street Journal raportează că administrația Biden ia în considerare utilizarea expresiei „vaccinat la zi” în loc de „complet vaccinat”.

Doza suplimentară este deja obligatorie în unele instituții

Unele colegii și universități nu așteaptă ca agențiile de sănătate publică să decidă. Pe 23 noiembrie, Universitatea Wesleyan din Connecticut a devenit prima care a făcut dozele suplimentare obligatorii pentru studenți, începând cu 2022. Alte universitati din nord-est au urmat exemplul în ultimele săptămâni, inclusiv Universitatea Syracuse, Colegiul Smith și Universitatea din New York.

„În ceea ce mă privește – vă spun foarte clar – dacă dorești să fii protejat în mod optim trebuie să primești doza booster”, afirmă Fauci.

Robert Wachter, președintele Departamentului de Medicină al Universității California din San Francisco, consideră că schimbarea definiției se va produce curând.

„Este din ce în ce mai clar că, dacă ai trei doze, ești protejat destul de bine”, a spus Wachter în timpul unei discuții online despre Covid-19, găzduită de San Francisco Chronicle pe 10 decembrie.

Sursa: Cnet

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook