Creatorul serului Pfizer-BioNTech se opune vaccinării obligatorii: „Ar putea avea efectul invers”

Creatorul serului Pfizer-BioNTech se opune vaccinării obligatorii: „Ar putea avea efectul invers”

Ugur Șahin, directorul general al companiei BioNTech, se îndoiește de eficiența pe care o poate avea vaccinarea obligatorie, informează Les Échos

El susține că vaccinarea este o „responsabilitatea individuală” și tinde mai mult spre metoda educării populației. Șahin susține că persoanele care nu se vaccinează „foarte probabil se vor infecta”.

„Următoarea generaţie a virusului va avea o rată de infecţiozitate de aproximativ 6-8, ceea ce înseamnă că o persoană infectată va putea infecta până la opt persoane care nu vor fi imunizate”, a declarat Ugur Șahin.

Cel mai important lucru, în opinia lui Șahin, este responsabilitatea individuală. Cercetătorul preferă o abordare transparentă și educativă pentru a convinge oamenii de beneficiile vaccinării.

„În opinia mea, în calitate de medic și om de știință,a transforma (vaccinul anticovid într-un vaccin) obligatoriu ar putea avea efectul invers”, a completat acesta.

În ceea ce privește varianta Delta a coronavirusului, Șahin susține că serul dezvoltat de el și de soția lui are o eficacitate de aproximativ 89%. Comparativ, același ser are o eficacitate de 95% împotriva versiunii originale a virusului SARS-CoV-2 .

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook