UE are suficiente doze de vaccin pentru a imuniza 70% din populație, anunță Ursula von der Leyen

UE are suficiente doze de vaccin pentru a imuniza 70% din populație, anunță Ursula von der Leyen

Uniunea Europeană dispune de suficiente doze de vaccin anti-Covid încât să imunizeze 70% din populația statelor membre, spune președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cele 27 de țări sunt responsabile pentru vaccinarea propriilor cetățeni – dar unele avansează mult mai repede decât altele. Von der Leyen subliniază că „UE s-a ținut de cuvânt”.

Schema de achiziționare a vaccinurilor, administrată de Comisia Europeană, a asigurat până acum 330 de milioane de doze Pfizer/BioNTech, 100 de milioane de la AstraZeneca, 50 de milioane de la Moderna și 20 de milioane de la Johnson&Johnson.

În Europa sunt 366 de milioane de adulți eligibili pentru vaccinare, iar pentru o vaccinare completă sunt necesare două doze ale fiecărui vaccin, în afară de cel produs de Johnson&Johnson.

„În acest weekend livrăm suficiente doze statelor membre încât să putem vaccina cel puțin 70% din populație până la finalul lunii. Până mâine (duminică n.r.), 500 de milioane de doze vor fi distribuite în toate zonele Europei”, spune von der Leyen.

„Nu am învins încă epidemia Covid-19. Dar suntem pregătiți să livrăm în continuare vaccinuri – și împotriva noilor variante. Statele membre trebuie să facă tot ce le stă în puțință pentru a asigura progresul campaniei de vaccinare. Doar atunci vom fi în siguranță”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook