Anouk Garnier se cațără pe turnul Eiffel pe frânghie

Anouk Garnier se cațără pe turnul Eiffel pe frânghie
  • Anouk Garnier, campioană la cursa cu obstacole, bate recordul mondial.
  • „Mulți mi-au spus că este un vis Imposibil”.
  • Campioana s-a antrenat timp de un an în fiecare zi.

Anouk Garnier, dublă campioană mondială în cursa cu obstacole a reușit azi să doboare recordul mondial la alpinism pe frânghie. Mai precis, campioana a reușit să se cațere până la etajul doi al Turnul Eiffel, la o înălțime de 110 metri.

Cum a fost pregătit acest proiect îndrăzneț?

Anouk nu este o necunoscută. Este o sportivă de performanță și se numără printre cei care vor purta torța olimpică la jocurile din aceasta vară. Adoră provocările pe care și le lansează singură. Altfel, spune ea, se plictisește.

Ea plănuia inițial să ajungă la primul etaj. Echipa Turnului Eiffel i-a sugerat să meargă mai departe, până la al doilea etaj, deci să doboare recordul mondial de 90m.

Anouk se pregătește de un an și o coardă a fost suspendata pentru ea într-o fostă capelă transformată în sală de escaladă, pe care a urcat-o de 10 ori dus-întors in fiecare zi pentru a face acei 110 metri ai Turnului Eiffel.

Azi, coarda a fost suspendată între cele 4 picioare ale turnului.

Cât de riscant a fost acest proiect?

În total, aproximativ treizeci de oameni au lucrat la proiect și a existat o dublă securitate.

Anouk a fost echipată cu un ham și a fost asigurată așa cum fac alpiniștii la ascensiuni. Cu toate acestea, a existat dublă securitate. Trei sau patru persoane s-au aflat la etajul doi al turnului, gata sa intervină.

Evenimentul a fost deja amânat săptămână trecută din cauza ploii și a vântului puternic. Azi însă, soarele a fost prompt la întâlnire, la ora 8:45, când a început ascensiunea încheiată cu un succes.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook