Naționala Germaniei va avea un nou furnizor de echipamente din 2027. De ce au ales Nike, renunțând la Adidas?

Naționala Germaniei va avea un nou furnizor de echipamente din 2027. De ce au ales Nike, renunțând la Adidas?
  • Adidas a semnat ultima dată un contract de opt ani cu Federația Germană de Fotbal (DFB) în 2018.
  • Adidas a fost responsabil pentru unul dintre cele mai emblematice echipamente de fotbal: tricoul Germaniei de Vest din 1990 în cadrul Cupei Mondiale.
  • Echipamentul Germaniei pentru Campionatul European masculin de pe teren propriu vara aceasta va fi în continuare fabricat de Adidas.

Echipa națională a Germaniei își încheie parteneriatul de lungă durată cu Adidas și semnează un acord prin care Nike va realiza echipamentele începând cu 2027, scrie The Athletic.

Adidas a semnat ultima dată un contract de opt ani cu Federația Germană de Fotbal (DFB) în 2018. Aceasta înseamnă că Cupa Mondială masculină din 2026 va fi una dintre ultimele ocazii în care echipamentul echipei germane este fabricat de cea mai faimoasă companie de îmbrăcăminte sportivă din țară.

În timpul parteneriatului Adidas cu Germania, care a durat peste șapte decenii, echipa a câștigat patru Cupe Mondiale masculine, trei Euro masculin, două Cupe Mondiale feminine și opt Euro feminie. Colaborarea este responsabilă pentru multe tricouri emblematice în anii 1980 și 1990.

Contractul DFB cu Nike va dura până în 2034. „Suntem recunoscători că putem aștepta din nou un viitor stabil din punct de vedere economic ca asociație datorită angajamentului Nike,” a spus trezorierul DFB Stephan Grunwald.

„Atribuirea unui contract viitorului nostru furnizor de echipamente Nike este rezultatul unei proceduri de licitație transparente și nediscriminatorii,” a adăugat președintele DFB Holger Blask.

Adidas a făcut istorie

Adidas a fost responsabil pentru unul dintre cele mai emblematice echipamente de fotbal: tricoul Germaniei de Vest din 1990 în cadrul Cupei Mondiale. Echipamentul Germaniei pentru următoarea Cupă Mondială masculină din 1994 – unde au ajuns în sferturile de finală – este, de asemenea, sărbătorit ca un triumf.

Echipamentul Germaniei pentru Campionatul European masculin de pe teren propriu vara aceasta va fi în continuare fabricat de Adidas.

Acordul cu Nike înseamnă că prima dată când compania americană de îmbrăcăminte sport va produce un kit de turneu pentru Germania va fi probabil pentru Cupa Mondială feminină din 2027. Contractul va acoperi, de asemenea, Euro 2028 și 2032 masculin, Cupa Mondială masculină din 2030 și 2034, Euro feminin din 2029 și 2033 și Cupa Mondială feminină din 2031.

„Dar un lucru este, de asemenea, clar: până în decembrie 2026, vom face tot ce ne stă în putință pentru a obține un succes comun cu partenerul nostru de lungă durată și actual, Adidas, căruia fotbalul german îi datorează mult de peste șapte decenii,” spune președintele DFB, Bernd Neuendorf.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook