Ye acuză Adidas că a vândut Yeezy-uri fake și că a folosit clauze contractuale pentru a-l „viola” ca artist

Ye acuză Adidas că a vândut Yeezy-uri fake și că a folosit clauze contractuale pentru a-l „viola” ca artist
  • Rapperul Ye acuză Adidas că a vândut adidași Yeezy falși pentru care nu este plătit.
  • Controversatul rapper a spus că compania de îmbrăcăminte sport încearcă să-l „violeze” ca artist.
  • Adidas a rupt anterior legăturile cu Ye după discursul instigator la ură din 2022 pe rețelele sociale.

Rapperul Ye a sfâșiat Adidas în mai multe postări pe Instagram, luni seară, acuzându-și vechiul sponsor-partener că a vândut adidași Yeezy fake atunci când marca de îmbrăcăminte sport a lansat o nouă versiune a pantofilor, conform Business Insider.

Ye, cunoscut anterior ca Kanye West, și-a încetat parteneriatul cu Adidas în octombrie 2022, după ce a lansat o tiradă antisemită pe rețelele sociale în acea lună. Unele dintre postările sale au criticat puternic Adidas și conducerea acesteia.

În urma divizării, Adidas a declarat că a decis să înceapă să vândă inventarul de 1,3 miliarde de dolari de Yeezys rămase, pentru care s-a asociat cu Ye.

Cel puțin patru modele sunt programate să fie lansate în acest an, începând cu o versiune în tonuri de gri de Yeezy 350 V2.

Ye, aparent nu un fan al noii scheme de culori, a criticat Adidas în postările sale de luni că a încercat să-l „violeze” pentru noile modele, acuzând în continuare compania că nu l-a plătit pentru vânzări. „Oricine îl iubește pe Ye nu ar cumpăra aceste Yeezy-uri false. Nu am făcut niciodată aceste culori”, a scris el într-o postare.

Într-o postare video separată, Ye a susținut că Adidas îl dă în judecată pentru 250 de milioane de dolari și că „au folosit clauze contractuale și 50 de ani de experiență în afaceri pentru a viola un artist”.

Nu este clar la ce proces se referă Ye. Adidas, în iulie 2023, l-a acuzat pe rapper că a gestionat greșit 75 de milioane de dolari în fonduri de marketing și încearcă să recupereze banii în arbitraj privat.

Anterior, s-a raportat că Ye primea 15% din redevențe din vânzările Yeezy, iar The New York Times a raportat în octombrie 2023 că rapperul mai are dreptul la redevențe după ce Adidas a întrerupt relațiile cu el, deși nu a specificat cât de mult.

Adidas mai are aproximativ 300 de milioane de dolari din stocuri Yeezy, a declarat compania la începutul acestei luni. Cea mai mare parte a încasărilor va merge către organizații de caritate, inclusiv Liga Anti-Defăimare și Institutul Philonise & Keeta Floyd pentru Schimbări Sociale, a spus Adidas.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook