Un avion al Delta Airlines cu destinația Shanghai a revenit la sol la scurt timp de la decolare, din cauza regulilor prea stricte impuse de chinezi

Un avion al Delta Airlines cu destinația Shanghai a revenit la sol la scurt timp de la decolare, din cauza regulilor prea stricte impuse de chinezi

Delta Airlines transmite că noile cerințe de siguranță anti-Covid ale unui aeroport din Shanghai au cauzat revenirea la sol a unui avion care decolase recent din Seattle, decizie care a provocat un protest din partea Consulatului Chinez din San Francisco.

Noile reguli ale Aeroportului Internațional din Shanghai Pudong „necesită timp la sol semnificativ extins și nu sunt viabile din punct de vedere operațional pentru Delta”.

Nu a fost clar care sunt măsurile ce au determinat schimbarea, dar vine în momentul în care China înăsprește restricțiile de călătorie deja stricte, în contextul unui focar de amploare apărut în orașul Xi’an.

Xi’an, care se află la aproximativ 1.000 de kilometri (600 de mile) sud-vest de Beijing, a raportat peste 300 de noi cazuri în weekend, o creștere bruscă față de zilele precedente. Orașul cu 13 milioane de locuitori a fost închis, o singură persoană pe gospodărie fiind autorizată să iasă la fiecare două zile pentru a cumpăra produse de necesitate.

Pasagerilor zborului Delta le-au expirat între timp testele Covid și vizele pentru SUA, potrivit rapoartelor presei chineze.

Sursa: AP News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook