Danemarca închide din nou teatrele, cinematografele și sălile de concerte, din cauza răspândirii variantei Omicron

Danemarca închide din nou teatrele, cinematografele și sălile de concerte, din cauza răspândirii variantei Omicron

Danemarca decide închiderea cinematografelor, teatrelor și sălilor de concerte, în încercarea de a reduce numărul record de cazuri Covid-19 provocate de noua variantă Omicron, anunță premierul. Țara scandinavă a înregistrat un nou maxim istoric de peste 11.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, inclusiv 2.500 provocate de varianta Omicron, potrivit datelor guvernamentale. „Teatrele, cinematografele și sălile de concerte vor trebui să se închidă”, anunță premierul Mette Frederiksen. „Trebuie să ne limităm activitatea. Cu toții trebuie să ne limităm contactul social”, spune ea.

Închiderea parcurilor de distracție și a muzeelor

Danemarca este una dintre țările care a detectat cele mai multe cazuri de Omicron pe teritoriul său, iar autoritățile se așteaptă ca noua tulpină să devină dominantă în zilele următoare. Măsurile anunțate vineri nu au fost încă aprobate de parlament. „Scopul nostru rămâne să menținem societatea cât mai deschisă posibil”, menționează Frederiksen, excluzând blocajele precum ce decis în primăvara anului 2020, „pentru că avem vaccinuri”.

Guvernul cere, de asemenea, închiderea altor locuri aglomerate, cum ar fi parcuri de distracție, săli de conferință sau chiar muzee. Vacanța de Crăciun a fost deja prelungită pentru a contracara creșterea numărului de cazuri, dar executivul plănuiește să permită revenirea la cursuri pe 5 ianuarie, data de începere a noului an școlar.

Viața de noapte se va scurta și mai mult – barurile și restaurantele se închid la ora 23:00, iar consumul de alcool este interzis după ora 22:00. La aproape o lună de la identificare, varianta Omicron, foarte contagioasă, pare să evite parțial protecția oferită de vaccinuri.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook