Trei din patru britanici sunt de acord să primească o doză a vaccinului anti-Covid la fiecare șase luni

Trei din patru britanici sunt de acord să primească o doză a vaccinului anti-Covid la fiecare șase luni

Majoritatea britanicilor ar fi dispuși să primească o doză de rapel la fiecare șase luni, pentru a fi protejați împotriva Covid-19, potrivit unui sondaj care dezvăluie totodată că aproape unul din patru adulți „nu este deloc” îngrijorat că s-ar putea infecta cu SARS-CoV-2. Un sondaj efectuat de Redfield și Wilton Strategies pe 1.500 de adulți a constatat că 75% dintre cei 1.380 de respondenți vaccinați (sau trei din patru britanici) ar fi dispuși să primească o nouă doză de două ori pe an, în următorii câțiva ani, dacă oficialii o recomandă.

Analiza Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie (UKHSA) arată că, deși doza de rapel oferă „protecție semnificativă” împotriva unei forme simptomatice a Covid, în comparație cu doar două doze, imunitatea începe să scadă după 10 săptămâni.

Sondajul a mai constatat că până la 23% dintre britanici „nu sunt deloc” îngrijorați că s-ar putea îmbolnăvi de Covid, pe fondul creșterii numărului de cazuri provocate de Omicron.

Datele publicate de UKHSA după efectuarea sondajului arată că riscul de internare la ATI a fost cu 31 până la 45% mai mic decât în ​​cazul infectării cu varianta Delta, în timp ce riscul de spitalizare a fost cu 50 până la 70% mai mic.

Covid-19 este aici „pentru a rămâne”

Rugați să-și descrie nivelul de îngrijorare cu privire la contractarea coronavirusului, 26% au spus că sunt „foarte” îngrijorați, 51% au spus că au „unele” preocupări și 23% au spus că nu sunt deloc îngrijorați.

Aproape doi din trei (64%) respondenți consideră că boala Covid-19 este „aici pentru a rămâne” și că țara trebuie să învețe să trăiască cu virusul – doar 7% nu au fost de acord.

Respondenții au fost divizati cu privire la ceea ce înseamnă a trăi cu virusul, 52% spunând că înseamnă adaptarea la un stil de viață „în mare parte diferit” de cel dinainte de pandemie, iar 48% cred într-o revenire la un stil de viață care este „în mare parte asemănător” cu cel dinainte de pandemie.

Sursa: The Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook