Franța restricționează călătoriile din și spre Marea Britanie, din cauza variantei Omicron

Franța restricționează călătoriile din și spre Marea Britanie, din cauza variantei Omicron

Franța va înăspri condițiile de acces pentru călătorii din Marea Britanie, pentru a limita răspândirea variantei Omicron, spune purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal. Guvernul francez mai anunță și reintroducerea, începând de sâmbătă, 18 decembrie 2021, a obligației de a călători spre sau dinspre Marea Britanie doar pentru „motive esentiale”, din cauza „răspândirii extrem de rapide a variantei Omicron”.

„Începând de sâmbătă, ora 00:00”, va exista „obligația de a avea un motiv esențial pentru a călători din sau spre Regatul Unit, pentru persoanele nevaccinate, precum și pentru cele vaccinate. Călătoriile turistice sau profesionale nu vor fi permise, spune guvernul.

Restricționarea accesului călătorilor

Valabilitatea testelor pentru a călători în Franța din Marea Britanie va fi redusă de la 48 de ore la 24, iar motivele călătoriei vor fi „limitate la rezidenții [francezi] și familiile lor”.

Va fi impusă și carantină la sosire, într-un loc pe care călătorii „îl vor alege, timp de șapte zile”, dar care poate fi „ridicată după 48 de ore”, dacă se efectuează un test la sosirea în Franţa și acesta se dovedeşte a fi negativ.

Control „și mai drastic”

Obiectivul acestui „control și mai drastic decât cel care există astăzi” pentru călătorii din Marea Britanie este de a „încetini cât mai mult posibila importare a variantei Omicron pe teritoriul francez”, explică purtătorul de cuvânt al guvernului.

În Franța au fost depistate 240 de cazuri, dar „probabil sunt mai multe”, adaugă el.

Sursa: Ouest France

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook