„Pregătiți-vă pentru alte 18 luni de haos Covid”, spune directorul medical al Angliei

„Pregătiți-vă pentru alte 18 luni de haos Covid”, spune directorul medical al Angliei

Anglia trebuie să se aștepte la alte 18 luni de „haos Covid”, până când un vaccin eficient împotriva tuturor variantelor va fi dezvoltat și distribuit, spune directorul medical al Angliei, Chris Whitty. El spune că un „ser universal” ar putea fi disponibil până la mijlocul anului 2023; la fel și câteva antivirale noi. 

Dar recunoaște că, între timp, autoritățile trebuie să introducă restricții anti-Covid atunci când variantele care evită eficiența vaccinurilor, cum este Omicron, amenință să copleșească serviciile medicale.

„Anticipez că în câțiva ani, posibil 18 luni, poate chiar mai puțin… vom avea vaccinuri polivalente care vor acoperi o gamă mai largă de variante”, spune el.

„Și probabil vom avea câteva antivirale și o varietate de alte crontramăsuri care să ne ofere posibilitatea, dacă vom întâlni o nouă variantă care să nu fie extrem de diferită, să o putem învinge.”

Previziunea lui Whitty este însă mai optimistă decât a unor consilieri științifici. Nervtag, un departament al Grupului de consultanță științifică pentru situații de urgență (SAGE), a avertizat săptămâna trecută că SARS-CoV-2 va pune presiune pe sistemul spitalicesc britanic încă cel puțin cinci ani de acum încolo.

Sursa: Daily Mail

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook