OMS crede că oamenii subestimează puterea variantei Omicron. „Nu am fost niciodată mai îngrijorat”, spune un reprezentant al organizației

OMS crede că oamenii subestimează puterea variantei Omicron. „Nu am fost niciodată mai îngrijorat”, spune un reprezentant al organizației

Dr. David Nabarro, trimis special la Organizației Mondiale a Sănătății pe tema Covid-19, a făcut o actualizare cu privire la varianta Omicron. „Suntem îngrijorați de faptul că oamenii consideră că Omicron este o variantă superficială. Chiar dacă Omicron provoacă forme mai puțin severe ale bolii, numărul mare de cazuri va pune din nou presiune pe sistemele de sănătate”, spune el pentru postul britanic Sky News.

Dr. Nabarro insistă că „situația este foarte gravă”, iar „azi vedem doar începutul unei accelerări extraordinare”.

El consideră că este o „situație de urgență” pentru sistemul de sănătate, care va deveni „extrem de gravă” în următoarele două săptămâni, „poate mai repede”.

Dr. Nabarro adaugă că „nu a fost niciodată mai îngrijorat”, în niciun alt moment al pandemiei.

„Nu vorbesc doar despre Marea Britanie, ci și despre întreaga lume”, spune el. „Vreau să subliniez numărul absolut de oameni care urmează să se infecteze, dintre care unii vor fi dublu vaccinați – acest număr absolut va duce la un sistem de sănătate compleșit… supraîncărcat.”

Este important ca „fiecare fiecare dintre noi să facă tot ce poate” pentru a proteja serviciile de sănătate, reducând la minimum contactul social și acționând cum poate pentru a reduce transmiterea.

„Organizația Mondială a Sănătății are suficiente informații încât să indice foarte clar că virusul se răspândește foarte rapid, cu un timp de dublare a numărului de cazuri la fiecare două până la trei zile”.

Sursa: Sky News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook