Google concediază angajații care nu se vaccinează împotriva Covid

Google concediază angajații care nu se vaccinează împotriva Covid

Google Alphabet Inc (GOOGL.O) le-a transmis angajaților că își vor pierde salariul și în cele din urmă vor fi concediați dacă nu vor respecta regulile de vaccinare împotriva Covid-19, scrie CNBC citând documente interne. O notă difuzată de conducerea Google spune că angajații au avut termen până la 3 decembrie să își declare statutul de vaccinare și să încarce documente care să demonstreze că au o scutire medicală sau religioasă, potrivit raportului.

După acea dată, Google și-a contactat angajații care nu și-au dovedit statutul sau care nu au fost vaccinați, dar și pe cei ale căror cereri de scutire nu au fost aprobate.

Angajații care nu se conformează regulilor de vaccinare până pe 18 ianuarie 2022 vor fi trimiși în „concediu plătit” timp de 30 de zile, urmat de un „concediu fără plată” de până la șase luni. Dacă nu se supun, se aplică încetarea contractului.

Google nu a comentat în mod direct subiectul, dar a transmis: „Ne angajăm să facem tot posibilul pentru a ne ajuta angajații care se pot vaccina să facă acest lucru și susținem cu fermitate politica noastră de vaccinare”.

La începutul lunii, Google și-a amânat planul de revenire la birou pe termen nelimitat, pe fondul temerilor legate de varianta Omicron și a refuzului unor angajați de a se vaccina.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook